După Franța, o altă țară europeană a decis imunizarea pensionarilor din aziluri cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Publicat: 16 09. 2021, 23:51
Actualizat: 16 09. 2021, 23:53
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Spania a decis joi, 16 septembrie, să administreze o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pensionarilor din aziluri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP. Azilurile spaniole au fost afectate în mod violent de pandemia covid-19 mai ales în timpul primului val, în primăvara lui 2020.

Prin această decizie Spania urmează exemplul altor ţări din Uniunea Europeană (UE), precum Franţa.

Comisia Sănătăţii Publice de la Ministerul Sănătăţii a decis administrarea ”unei doze suplimentare persoanelor care locuiesc în aziluri, având în vedere fragilitatea acestora, profilul lor polipatologic şi faptul că trăiesc într-un mediu închis”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

De asemenea, această a treia doză urmează să fie administrată și altor grupuri de persoane cu risc, cum ar fi pacienţi cu grefe sau care urmează tratamente care le slăbesc apărarea imunitară, adaugă ministerul.

La începutul acestei luni, s-a decis septembrie să se administreze o a treia doză de vaccin anticovid și persoanelor foarte imunodeprimate, potrivit sursei citate.

Spania şi-a vaccinat 75% din populaţie şi face parte din plutonul ţărilor europene fruntaşe la vaccinare.

Unde se va mai administra o a treia doză de vaccin anti-Covid

Israelul a decis să vaccineze cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 persoane în vârstă de peste 12 ani.

Guvernul britanic a anunţat, marţi, că o a treia doză de vaccin anticovid urmează să fie propusă persoanelor în vârstă de peste 50 de ani şi personalului de îngrijire.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte a comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a populaţiei nu este justificată, deoarece vaccinurile rămân foarte eficiente împotriva formelor grave şi că salvează vieţi dacă sunt administrate mai întâi persoanelor nevaccinate, mai ales în ţările sărace.


CITEȘTE ȘI: