TURISM. Hotelurile din Turcia se pregătesc pentru sezonul turistic. Hotelurile își proiectează facilitățile, inclusiv bufeturi, plaje, piscine, pentru a asigura distanțarea socială

Publicat: 15 05. 2020, 21:21
Actualizat: 18 05. 2020, 14:38
Antalya, Turcia. Sursă FOTO Twitter

Hotelurile din Antalya,  staţiunea turcească de la ţărmul Mării Mediterane, au început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020 prin adaptarea unităţilor de cazare la o serie de măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus.

Industria turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, rămâne un sector cheie în Turcia inclusiv în perioada actuală, marcată de pandemia de COVID-19,  a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters.

Această ţară a început de curând să lucreze la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai, după sărbătoarea Eid al-Fitr, ce marchează pentru credincioşii musulmani sfârşitul Ramadanului.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că Turcia se va normaliza treptat în perioada mai-iulie

Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Turismului și Culturii, a declarat, de asemenea, că sezonul turismului trebuie să înceapă cu vacanța Eid al-Fitr – pentru a marca sfârșitul lunii sfinte musulmane a Ramadanului – sfârșitul lunii mai.

Ministerul a emis o notificare de igienă săptămâna trecută pentru a informa hotelurile despre măsurile COVID-19, cum ar fi distanțarea socială și normele de igienă.

După sesizarea ministerului, hotelurile au început să-și proiecteze facilitățile, inclusiv bufeturi, plaje, holuri și piscine, pentru a asigura distanțarea socială.

Măsuri suplimentare de sănătate şi igienă împotriva noului coronavirus

Hotelurile au instalate camere termice pe intrările lor pentru a măsura temperatura corpului personalului și clienților.

De asemenea, vor folosi sisteme de dezinfectare pentru bagajele clienților în timpul sezonului.

Bufeturile au fost eliminate, iar personalul va servi mese pentru clienți. Deserturi, fructe și salate vor fi servite în farfurii de unică folosință.

Sezlongurile sunt amplasate la plajă și la piscină, la o distanță de 1,5 metri, iar prosoapele sunt livrate în pungi.

Cardurile cu cheie ale camerei vor fi dezinfectate cu lămpi ultraviolete, în timp ce stilourile de unică folosință vor fi utilizate în holuri.

Camerele nu vor fi utilizate timp de 24 de ore după vacanță, iar lifturile nu vor fi folosite de mai mult de o persoană, cu excepția familiilor.

Telecomanzile TV și aerul condiționat vor fi dezinfectate în camerele de oaspeți și toate textilele vor fi spălate la temperaturi peste 70 de grade Celsius.

Magazinele, mallurile şi frizeriile şi-au reluat activitatea după o pauză de aproape două luni

Turcia a început să relaxeze restricţiile luni, iar magazinele, mall-urile şi frizeriile şi-au reluat activitatea după o pauză de aproape două luni. Această relaxare face parte dintr-un plan al Guvernului de la Ankara ce vizează revenirea ţării la „noua normalitate” până în luna iulie.

Hotelurile vor putea să se redeschidă dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Dispoziţiile guvernamentale includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat în această săptămână că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a intra în Turcia.

Pandemia a ucis aproape 302.500 de oameni în întreaga lume cu peste 4,44 milioane de cazuri confirmate, în timp ce recuperările au depășit 1,58 milioane.

Focarul a afectat mai multe sectoare, în special aviația, călătoriile și turismul din întreaga lume.

În Turcia, virusul a infectat până în prezent 144.749 de persoane și a provocat 4.007 de decese