Un bărbat care nu credea în existența coronavirusului a murit după ce a participat la o „petrecere COVID”

Publicat: 14 07. 2020, 14:46
Un bărbat care nu credea în existența coronavirusului a murit după ce a participat la o „petrecere COVID”. Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din orașul american San Antonio, din statul Texas, a murit după ce a participat la o „petrecere COVID”, evenimente în cadrul cărora participanții se infectează intenționat.

Primarul din San Antonio, Ron Nirenberg, a explicat că astfel de petreceri sunt organizate și în alte state americane, informează CNN.

„Vine de la faptul că oamenii au auzit de la politicieni că virusul ar putea fi o invenție. Și asta am văzut și în acest caz. Un tânăr a participat la o petrecere COVID la care se afla și o persoană diagnosticată cu această boală pentru că toți au crezut că sunt invincibili, că boala nu îi va afecta pe ei”, a declarat primarul din San Antonio.

Tânărul a regretat, ulterior, gestul

Primarul din San Antonio a explicat că tânărul a început să prezinte primele simptome ale bolii la cinci zile după ce a participat la respectiva „petrecere COVID”.

El a adăugat că bărbatul i-ar fi declarat unei asistente că a realizat că a făcut o greșeală atunci când a participat la petrecere.

„La cinci zile după petrecere, acest tânăr s-a îmbolnăvit. Ultimul lucru pe care i l-a spus unei asistente a fost că și-a dat seama că a făcut o greșeală. Și, din păcate, foarte mulți tineri fac această greșeală”, a adăugat Nirenberg.

Doctorul Jane Appleby de la Methodist Hospital din San Antonio, a confirmat că un pacient a decedat după ce a participat la o astfel de reuniune.

Appleby a confirmat și faptul că pacientul ar fi recunoscut că a greșit atunci când a participat la eveniment.

„Cred că am făcut o mare greșeală. Am crezut că virusul este o invenție, dar nu este”, i-ar fi spus tânărul unei asistente.

Primele informații despre aceste „petreceri COVID” au apărut în statul Alabama, la începutul acestei luni. Persoanele care participă la astfel de reuniuni invită și persoane confirmate cu COVID-19.

Mai mult, în cadrul acestor evenimente se organizează și concursuri, iar prima persoană care se infectează în urma acestor petreceri primește bani de la ceilalți participanți.