Ungurii de la MOL își fac sediu mai mare decât cel mai mare mall din România, pe malul Dunării. GALERIE FOTO impresionantă

Publicat: 02 10. 2017, 19:44
Actualizat: 27 09. 2018, 23:35

„Proiectul, care include un turn de 120 de metri înălțime, va găzdui circa 2.500 de angajați și va fi amplasat pe malul Dunării, în partea de sud a Budapestei, aproape de clădirea unde se află în prezent sediul central al Grupului. Designul reflectă liniile de dezvoltare incluse în Strategia 2030 care poziționează Grupul MOL ca un vector al schimbării în regiunea Europei Centrale și de Est. Totodată, MOL Campus va contribui la redefinirea experienței pe care o au angajații la locul de muncă”, se arată în comunicatul producătorului de carburanți.

„Noul sediu va fi un spațiu de lucru inspirațional pentru angajații MOL, dotat cu facilități moderne și tehnologii de vârf, dar și cu un design care ține cont de cele mai noi tendințe din arhitectură”, se mai arată în comunicat.

Proiectul va fi realizat de compania londoneză Foster + Partners, unul dintre cele mai renumite birouri de arhitectură din lume. Foster + Partners este cunoscut la nivel mondial pentru realizarea unor proiecte precum Apple Park din Cupertino, turnul Gherkin din Londra și sediul central al Commerzbank din Frankfurt. Budapesta va fi al doilea oraș din Europa Centrală și de Est care va găzdui o clădire proiectată de acest birou de arhitectură, alături de Metropolitan Office din Varșovia și Varso Tower, aflat în prezent în construcție. Partenerul din Ungaria al biroului londonez va fi FintaStudio.

Zsolt Hernádi, președinte și CEO al Grupului MOL, a declarat: „În strategia noastră pentru 2030 ne-am propus să devenim prima opțiune pentru angajați, iar realizarea proiectului MOL Campus va contribui la atingerea acestui obiectiv. Prin acest proiect vom crea cel mai inovator spațiu de lucru din Europa Centrală ceea ce ne va ajuta să atragem viitoarele talente. Va fi o plăcere să realizăm acest proiect”.

Iar Nigel Dancey, Senior Executive Partner la Foster + Partners, a spus: „Acesta va fi un proiect de referință din mai multe motive, nu numai pentru MOL, ci și pentru Budapesta. Avem în fața noastră o provocare unică pentru că trebuie să fim siguri că proiectul răspunde cerințelor de ordin funcțional ale organizației, se ridică la cele mai înalte standarde de sustenabilitate și respectă patrimoniul istoric din care va face parte. Vedem cum mediul de lucru în general se schimbă, urmând o viziune care susține colaborarea, astfel că am îmbinat două clădiri, un turn și un podium, într-o singură structură, legătura fiind înlesnită de elemente naturale. În contextul în care turnul și podiumul devin un singur element, sentimentul de conexiune caracterizează acest proiect, fiecare etaj fiind în legătură cu altul prin intermediul unor grădini”.

Grupul MOL are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

VIDEO: MOL UNGARIA