WSJ scrie cum Soros a schimbat cursul euro. Află ce au hotărât bancherii la masa la care au pus la cale atacul

Redactor:
Gândul
WSJ scrie cum Soros a schimbat cursul euro. Află ce au hotărât bancherii la masa la care au pus la cale atacul
Mai multe fonduri masive de hedging, printre care și cel al miliardarului american George Soros, se așteaptă ca euro să se deprecieze până la paritate cu dolarul, sau chiar mai mult, în contextul unor atacuri agresive, informează Wall Street Journal.

Mai multe fonduri masive de hedging, printre care și cel almiliardarului american George Soros, se așteaptă ca euro să sedeprecieze până la paritate cu dolarul, sau chiar mai mult, încontextul unor atacuri agresive, informează Wall Street Journal.Procedeele acestor fonduri amintesc de tranzacțiile efectuate înperioada de vârf a crizei financiare din SUA, noteazăcotidianul.

Pariurile greilor pe declinul monedei comunitare ies la iveală lareuniunile organizate de liderii din industria de investiții.

O asemenea ocazie a fost în timpul unei cine exclusiviste care aavut loc recent în Manhattan. În timpul ei, un grup de manageri detop de fonduri de hedging au discutat despre evoluția monedeieuropene, respectiv despre deprecierea acestia la la „paritate” cudolarul, potrivit unor surse apropiate situației.

Ratele de schimb arată că marii investitori văd o oportunitaterară. Dacă în decembrie un euro era 1,51 dolar, în prezent estecotat la 1,35 dolari pe unitate. „Este o oportunitate de a face ogramadă de bani”, a declarat Hans Hufschmid, administrator alfondului de hedging GlobeOp Financial Services.

Nu este nepotrivit ca mai multe fonduri de hedging să facă acelașitip de tranzacții, atâta timp cât autoritățile nu consideră oînțelegere la mijloc, iar pentru moment nu au fost semnalatetranzacții dubioase.

În cadrul întâlnirilor mici, șefii fondurilor pot stabili trazacțiicare să se alimenteze între ele, asemenea celor criticate deanumiți investitori și bancheri în 2008. Atunci, manageriifondurilor cu greutate, cum ar fi David Einhorn, președinte laGreenlight Capital, care a participat și la cina de mai sus, adecis soarta Lehman Brothers și a altor firme slăbite de criză,pariind puternic împotriva titlurilor lor și grăbindu-ledeclinul.

Un manager al SAC Capital Advisors LP, Aaron Cowen, a declarat cădupă părerea sa toate rezultatele posibile la criza din Grecia suntnefavorabile pentru euro. Poziția SAC asupra monedei europenerămâne neclară. Un oficial al ministerului Finanțelor din Grecia arefuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al CE a spus că nu esteobiceiul Comisiei să comenteze zvonurile din piață, precizând că selucrează pentru dezvoltarea unor reguli care să reducă riscurile șisă înăsprească regulamentele.

Puțini traderi sunt de părere că euro se va prăbuși cum a făcut-olira sterlină în 1992, în urma unor speculații ale lui GeorgeSoros. În 1992, miliardarul american a obținut un profit estimat laun miliard de dolari din speculații cu moneda britanică.Tranzacțiile lui Soros cu lire sterline au impins moneda la unnivel atât de scăzut încât guvernul a trebuit să o retragă dinmecanismul ratelor de schimb, premergător aderării la euro.(V.M.)

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide