Vodafone închide serviciul de pagere: Nu mai facem investiții pentru 1.000 de dispozitive care mai sunt active

Vodafone închide serviciul de pagere: Nu mai facem investiții pentru 1.000 de dispozitive care mai sunt active
Publicat: 11/05/2017, 17:42

Pagerele funcționează în propria rețea radio, independentă de cea GSM. Ele sunt preferate de personalul medical deoarece reprezintă o modalitate simplă și rapidă de comunicare. De exemplu, în cazul în care un pacient suferă un atac de cord într-un spital, medicul primește mesajul „atac de cord”, etajul și numărul salonului.

Vodafone a vrut la un moment dat să vândă afacerea cu pagere companiei rivale PageOne, dar tranzacția nu a fost aprobată de autoritățile antitrust. Vodafone spune că nu mai merită să modernizeze rețeaua pentru pagere, care are nevoie de investiții pentru a funcționa în continuare. Un abonament pentru pager costa aproximativ 4 lire sterline pe lună.

Pagerele au fost folosite pentru prima dată de doctori în anii 1950. Britanicii care doresc să folosească în continuare dispozitivele vor trebui să se mute la operatorul PageOne, singurul care mai oferă un astfel de serviciu.

În România, pagerele au dispărut de ani buni. În 2003, singurul operator care mai oferea acest serviciu era Radiotel. Site-ul companiei este în acest moment inactiv.