5 alimente care calmează arsurile la stomac

Publicat: 03 02. 2016, 13:42

Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat.

Este important de știut că acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită, ulcer și în foarte rare cazuri se ajunge la cancer.
 

Cele cinci alimente care calmează arsurile sunt:

Sucul natural de aloe vera

Acesta are un efect calmant asupra esofagului și are capacitatea de a calma iritațiile. Astfel intensitatea simptomelor va fi mult diminuată.

Bicarbonatul de sodiu adăugat în apă

Acest truc pe care îl cunoști probabil din copilărie chiar funcționează, însă trebuie folosit cu moderație doar în cazurile de urgență. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și bea tot lichidul. Bicarbonatul va avea un rol alcalin, reducând intensitatea arsurilor.

Ghimbirul

A fost folosit de secole pentru efectul său antiinflamator și pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Dacă îl folosești cu moderație, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, susțin specialiștii. Adaugă în toate mâncărurile câte puțin ghimbir răzuit sau consumă după masă un ceai de ghimbir (ghimbir răzuit infuzat în apă fierbinte).  

Ceaiul de mușețel

Bea după masă un ceai de mușețel deoarece acesta are efecte calmante asupra stomacului.

Mestecă gumă fără zahăr timp de o jumătate de oră după masă

Acest obicei te va ajuta să reduci acidul care se formează imediat după ce ai mâncat. De asemenea, este foarte important ca după masă să nu te întinzi niciodată în pat, deoarece arsurile vor avea o intensitate foarte ridicată, scrie eva.ro.

Alimentele care pot să cauzeze arsuri la stomac sunt diverse, incluzând citricele, sucul de roșii, ceapa, băuturile carbogazoase sau ciocolata. De asemenea, este recomandată evitarea alimentelor grase, a cafeinei sau a alcoolului.