7 motive pentru a mânca afine

Publicat: 23 08. 2016, 15:38
Actualizat: 02 10. 2018, 09:23

1. Au un conținut scăzut de calorii și crescut de nutrienți și fibre (100g afine = 57kcal), ceea ce le face potrivite pentru a fi consumate cu moderație în curele de slăbire;

2. Conțin tanini ce inhibă atașarea bacteriilor de pereții tractului urinar,  protejând astfel de infecții urinare;

3. Pot ajuta la prevenirea și refacerea pierderilor de memorie asociate cu vârsta;

4. Conțin antioxidanți precum anthocyanina, care reduce nivelul de radicali liberi, scăzând astfel riscul apariției bolilor de inimă;

5. Reduc ușor tensiunea arterială – un studiu cu durata de 8 săptămâni efectuat pe persoane obeze, cu risc crescut de a dezvolta boala cardiovasculară, a arătat  o scădere a tensiunii arteriale cu 4 – 6 % după consumul a 50 g de afine pe zi;

6. Pot scădea nivelul de LDL colesterol, cel care este responsabil de apariția plăcilor de aterom de pe pereții vaselor de sânge;

7. Indicele glicemic scăzut (53) le face potrivite pentru a fi consumate (în cantități moderate) de către persoanele cu diabet zaharat sau cu toleranță scăzută la glucoză;