Amantele clericilor catolici îi cer Papei Benedict al XVI-lea să renunțe la regula celibatului

Redactor:
Bogdan Munteanu
Amantele clericilor catolici îi cer Papei Benedict al XVI-lea să renunțe la regula celibatului
Ceea ce Papa Benedict al XVI-lea numea, în martie, „principiul sfântului celibat" este contestat de către zeci de actuale și foste amante ale unor preoți catolici, care cer Vaticanului să renunțe la această regulă.

Ceea ce Papa Benedict al XVI-lea numea, în martie, „principiulsfântului celibat” este contestat de către zeci de actuale și fosteamante ale unor preoți catolici, care cer Vaticanului să renunțe laaceastă regulă.
Zeci de italience au semnat o scrisoare online, declarând căamanții lor clerici ar trebui „să experimenteze sentimentele, săiubească și să fie iubiți”. Numai pe această cale, cred cele careîși recunosc statutul de amante, s-ar putea curma cazurile depedofilie în care sunt implicați prelați catolici.

Potrivit The Guardian, epistola este semnată de circa 40 defemei, care cer înțelegere din partea societății pentru ele șiclericii catolici cu care au relații „în secret” din cauza reguliicelibatului. Ele se plâng că, din cauza acestei reguli impuse deVatican, ele și „amanții” lor trăiesc „zi de zi în îndoială, temeriși insecuritate”.

În scrisoarea „amantelor” numai trei dintre ele își fac publicăidentitatea, iar una dintre ele, Stefania Salomone (42 de ani)atrage atenția că, în majoritatea cazurilor când ele sunt făcute sărenunțe la „bărbații” lor, ajung să renunțe și la credințacatolică. Cel mai adesea, când ierarhii catolici află că un preotare o amantă, îl mută pe acesta cât mai departe de „ispită”.

Vaticanul, acuzat de ipocrizie

În martie, unul dintre cei mai de seamă consilieri ai PapeiBenedict, cardinalul Christoph Schönborn (arhiepiscop al Vienei), asugerat în mod public că abolirea regulii celibatului este cea maibună soluție pentru a preveni abuzurile sexuale ale preoților.Totuși, Papa a respins rapid soluția, reafirmând un așa-numit”principiu al sfântului celibat”.

La fel ca teologi catolici, „amantele” știu bine că regulacelibatului nu ține de dogmă, ci este o convenție umană, astfel cănu au ezitat să-i reproșeze Papei acest lucru. Ele l-au criticat peBenedict al XVI-lea pentru că a afirmat „sfintenia a ceva ce nueste sfânt”, ci o regulă decisă de oameni.

„Amantele” i-au amintit Papei că preoților care au renunțat laAnglicanism în ultimele decenii și au îmbrățișat credința catolicănu li se cere să renunțe la neveste. Mai mult, prelațiigreco-catolici se pot căsători.

Conform Tradiției instituite de Sfinții Apostoli (și păstrată caatare de către Biserica Ortodoxă) preoții se pot căsători și numaiepiscopii se aleg dintre preoții călugări (ieromonahi) sau ceirămași văduvi. În schimb, de sute de ani, Vaticanul menține învigoare o regulă mult mai restrictivă, potrivit căreia toți preoțiitrebuie să traiască „precum îngerii”.

În realitate, foarte mulți nu reușesc să-și stăpâneascăimpulsurile sexuale naturale. În cele mai fericite cazuri, preoțicatolici trăiesc ani de-a rândul cu amante, în „familii secrete”.În alte situații, ei ajung să abuzeze copii.

Oficial, Vaticanul respinge existența unei legături decauzalitate între abuzarea copiilor și regula celibatului. De laînceputul anilor `50 până în 2002, numai în SUA s-au înregistratpeste 10.660 ale unor preoți și diaconi catolici asupra unor copii,potrivit unui raport comandat de Conferința EpiscopilorCatolici.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie...
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide