Avantajele prețioase ale consumului de stafide

Publicat: 25 05. 2013, 09:22
Actualizat: 29 07. 2014, 18:33

Multe gospodine își amintesc de aceste fructe dulci doar de sărbători, când le folosesc la cozonaci însă, deși au o utilitate aparent banală, cu aspect bătrânicios și o textură uscată, stafidele sunt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii pentru întregul organism și pot fi consumate și ca atare, în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr și aditivi extrem de nocivi.

Stafidele au efecte pozitive nu doar în problemele de natură gastrointestinală sau în constipație. Să descoperim motivele pentru care este bine să introducem stafidele cât mai des în regimul alimentar:

Bune pentru digestie

Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat „pansament” pentru stomac, deoarece acestea conțin o cantitate mare de fibre și ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au ușor efect laxativ și previn constipația, dar ajută și la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.
Reduc aciditatea

Stafidele sunt resurse importante de potasiu și magneziu, elemente care ajută la reducerea acidității gastrice și a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

Află care sunt celelalte argumente în favoarea consumului de stafide de pe csid.ro!