Bărbații care poartă roșu, considerați mai sexy de către femei

Redactor:
Gândul
Bărbații care poartă roșu, considerați mai sexy de către femei
Bărbații care poartă articole vestimentare de culoare roșie sunt considerați de femei mai atractivi și mai dezirabili din punct de vedere sexual, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Rochester din New York, informează cotidianul britanic „Daily Mail".

Bărbații care poartă articole vestimentare de culoare roșie suntconsiderați de femei mai atractivi și mai dezirabili din punct devedere sexual, potrivit unui studiu realizat de cercetătoriiamericani de la Universitatea Rochester din New York, informeazăcotidianul britanic „Daily Mail”. „Secretul” acestei culori constăîn capacitatea ei de a-i face pe bărbați să pară mai puternici,susține Andrew Elliot, profesor de psihologie la UniversitateaRochester, coordonatorul studiului.

„Am descoperit că femeile îi consideră pe bărbații îmbrăcați înroșu ca având un statut social mai înalt, capabili de a face baniși de a urca mai repede pe scara socială. Această opinie desprestatutul înalt în societate conduce către atracție”, a declaratAndrew Elliot. Cercetătorii consideră că acest efect este produs deo combinație între factori culturali și factori biologici. „Atuncicând o femeie vede culoarea roșie, aceasta poate să declanșeze unresort profund și probabil de natură biologică. Se spune adeseorică și în societatea umană bărbații se comportă precum animalele înceea ce privește chestiunile de natură sexuală. Se pare că șifemeile se comportă precum animalele, potrivit acelorașiprincipii”, a adăugat coordonatorul studiului.

Această culoare a fost întotdeauna utilizată de-a lungulistoriei pentru a evidenția bogăția și puterea unor persoane,această asociere putând avea un anumit impact asuprasubconștientului. Cercetătorii de la Universitatea Rochester auanalizat răspunsurile oferite de 288 de femei și 25 de bărbați,fără studii superioare, după ce au privit fotografiile unorbărbați, în cadrul a șapte experimente diferite. Participantele aufost rugate să clasifice fotografiile unor bărbați, încadrate dechenare roșii și albe. Fotografiile încadrate de chenare roșii auobținut în mod constant scoruri superioare la capitolul”atractivitate”. (M.Ch.)

Inchide