Berea crește imunitatea. Câte pahare ar trebui să bei pe zi

Berea crește imunitatea. Câte pahare ar trebui să bei pe zi
Publicat: 23/04/2012, 19:32
Actualizat: 23/04/2012, 23:14

Berea reduce riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, este benefică pentru sănătatea sistemului osos și rehidratarea organismului. Acestea sunt câteva dintre beneficiile acestei băuturi care au fost prezentate în cadrul Congresului Federației Europene a Societăților de Nutriție (FENS), care a avut loc la Madrid și unde s-au reunit experți de renume în domeniul medicinei, nutriției și alimentației. Printre temele abordate în cadrul celei de-a 11-a ediție a Congresului au fost și cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere îl are asupra organismului uman.

Nutriționiștii spun că pentru a beneficia de aceste efecte ale băuturii un bărbat ar trebui să bea până la trei pahare pe zi pentru bărbați, în timp ce femeile nu trebuie să depășească două pahare.

Berea și sănătatea sistemului osos

Dr. Jonathan J. Powell, de la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, a menționat că datorită conținutului de siliciu din bere, un mineral care are un rol important în menținerea sănătății sistemului osos, berea este esențială în menținerea densității oaselor. „Consumul responsabil de bere este benefic pentru sănătatea oaselor nu doar datorită prezenței siliciului în bere, dar și datorită faptului că alcoolul din bere inhibă deteriorarea oaselor”, a declarat specialistul.

Berea fără alcool și calitatea laptelui matern

Dr. Maria Teresa Hernandez Aguillar, medic pediatru la Valencia Health Agency, a prezentat rezultatele studiului „Efectul berii fără alcool asupra laptelui matern”.

Principala concluzie a cercetării arată că includerea berii fără alcool în dieta mamelor care alăptează poate optimiza nivelul antioxidanților din laptele matern.

„Am testat nivelul de antioxidanți din laptele matern în trei stadii ale alăptării: în primele zile, după 15 zile și după o lună de la începerea alăptării, când laptele matern este considerat a fi matur. Astfel, în cazul mamelor care au inclus în dietă berea fără alcool, am observat o scădere mai lentă și mai mică a nivelului antioxidanților din laptele matern pe măsură ce acesta ajunge la maturitate decât în cazul mamelor care nu au consumat bere fără alcool”, a declarat dr. Hernandez.

Medicul pediatru a subliniat că în cazul mamelor care au inclus în dieta lor și berea fără alcool s-a observat un nivel mai scăzut de oxidare la nivel celular și o creștere a nivelului antioxidanților atât în sânge, cât și în urină.

Berea și dieta sportivilor

Un alt studiu coordonat de dr. Manuel Castillo Garzon, profesor la Universitatea din Granada, a demonstrat rolului berii în refacerea metabolismului sportivilor.

Potrivit cercetătorilor, un consum responsabil de bere poate contribui la menținerea nivelului glicemiei și la reducerea variațiilor hormonale cauzate de stres.

Maltodextrina, carbohidrat important în dieta sportivilor, prezentă în bere, împiedică apariția hipoglicemiei pentru că aceasta se metabolizează lent, eliminând glucoza în sânge progresiv, fapt care menține concentrația de glucoză în sânge pentru o perioadă mai lungă de timp.

În plus, s-a observat faptul că un consum responsabil de bere – cu și fără alcool, după efectuarea exercițiilor fizice care implică o transpirație abundentă și o temperatură ridicată a corpului, poate ajuta corpul să se rehidrateze în aceeași măsură în care o poate face și apa.

„Burta de bere” este un mit

Alte studii au asociat consumul moderat de bere cu abilitatea organismului de a reacționa la diverși factori externi nocivi. Astfel, Dr. Ascension Marcos, președintele FENS, a prezentat rezultatele studiului: „Consumul responsabil de bere. Un studiu nutrițional și imunologic”.

Cercetarea a evaluat efectele berii asupra anumitor aspecte ale sistemului imunitar și a concluzionat că dacă este băută de adulți sănătoși, berea poate îmbunătăți răspunsul sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase. „A fost observată o creștere a numărului leucocitelor, ceea ce ne demonstrează faptul că un consum responsabil de bere îmbunătățește reacția imunitară a organismului”, a punctatat dr. Marcos.

Acest studiu a demontat încă o dată unul dintre miturile legate de bere, și anume acela că berea îngrșă. „Pe întreg parcursul studiului nu a fost identificată nicio modificare în greutate a subiecților ca o consecință a consumului moderat de bere, ceea ce denotă faptul că un consum responsabil de bere nu conduce la apariția a ceea ce popular numim „burta de bere'”, a conchis cercetătorul.

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Cătălin Moroșanu intervine în forță și îl pune la punct pe Cătălin Zmărăndescu, după scandalul...
Cum scazi febra de la COVID natural. Remedii pe care să le aplici acasă
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CÂTE proiecte cu FINANȚARE EUROPEANĂ a SEMNAT CHIȚAC anul trecut
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Prințul Harry și-a ieșit din minți. Lovitură imensă pentru Regină. E șoc total îm Familia...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...