Mădălina Chițu
23.04.2012
Magazin

Cât trebuie să dureze partida de sex ideală. Rezultatele unor studii comentate de profesori universitari români

Cât trebuie să dureze partida de sex ideală. Rezultatele unor studii comentate de profesori universitari români
Durata ideală a unui act sexual este între 3 și 13 minute, sunt de părere cercetătorii americani, care au realizat un studiu pe un eșantion de 1.752 de cupluri. Persoanele intervievate aveau între 20 și 45 de ani.

Durata ideală a unui act sexual este între 3 și 13 minute, suntde părere cercetătorii americani, care au realizat un studiu pe uneșantion de 1.752 de cupluri. Persoanele intervievate aveau între20 și 45 de ani.
Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amorreușită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuții de cuplu de la”Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia cădurata medie ideală a unui act sexual este de 7,3 minute.

CITEȘTEȘI:

Sexul oralprovoacă mai multe cazuri de cancer în gât decât fumatul. Pericolulvirusului HPV

Mediaactelor sexuale la români. Cum arată studiile despre viața decuplu

O senatoarebelgiană propune o „grevă a sexului”, până la rezolvarea crizeipolitice din țară

Dependențade sex, o boală care atacă America, îi face pe români să se declareimuni

Românii facschimb de parteneri. Cum a prins curentul swing în România: „Laetaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu. Prezervativele suntdin partea casei”

La maturitate se atinge apogeul sexual

Specialiștii în domeniu subliniază faptul că un timp-record de1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător.”Sub două minute este, aproape, imposibil. În acest caz, estevorba, clar, de ejaculare precoce. În plus, mai sunt medici carespun că nici o durată de trei minute a unui act sexual nu este înregulă”, precizează prof. univ. dr. Voichița Mogoș,vicepreședintele Asociației pentru Medicina Sexualității dinRomânia (AMSR) și șeful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul”Sf. Spiridon” din Iași. Fiecare cuplu trebuie să aibă propriul săuritm. „Nu performanța contează, pentru că astfel oamenii se potalarma. În plus, se poate dezvolta anxietatea de performanță, dacăpersoana respectivă știe că în câteva minute actul sexual trebuiesă se încheie. Important este ca cei doi parteneri să atingăorgasmul, deși femeile nu ajung întotdeauna în același timp cupartenerul la punctul culminant”, susține prof. dr. Mogoș.
Potrivit lui Eric Corty și Jenay Guardiani, inițiatorii cercetării,dacă o partidă de sex depășeste 13 minute, atunci aceasta devine”prea lungă”, iar dacă un contact sexual durează numai un minut saudouă, acesta este „prea scurt”, neputând fi satisfăcător.
În plus, o noapte intreagă de amor nu este doar obositoare, ci ducela dezamăgire și insatisfacție, subliniază specialiștii.
„Ne place sau nu să acceptăm, aceasta este realitatea. La tinerețedorința sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar labătrânețe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormoniisexuali sunt în scădere, deși dorința persistă”, spune sexologulGabriela Niță.

Inchide