Câte acte sexuale spune un român că are pe lună. Barometrul UE al sexualității. Ce spun medicii români

Redactor:
Diana Marcu
Câte acte sexuale spune un român că  are pe lună. Barometrul UE al sexualității. Ce spun medicii români
Un român susține că face sex în medie de 12 ori pe lună, potrivit unui studiu al Asociației pentru Medicina Sexualității din România, în vreme ce occidentalii fac amor de opt ori pe lună.

Un român susține că face sex în medie de 12 ori pe lună,potrivit unui studiu al Asociației pentru Medicina Sexualității dinRomânia, în vreme ce occidentalii fac amor de opt ori pe lună. Deșisunt campioni la amor, românii sunt nemulțumiți de viața lorsexuală, în special femeile, arată un studiu Pfizer. Potrivitcercetării, 58% dintre bărbați și 64% dintre femei sunt nemulțumitede viața lor sexuală.

Ce înseamnă satisfăcut

Studiul realizat de Pfizer, în nouă țări din Europa Centrală și deEst (România, Republica Cehă, Ungaria, Israel, Polonia, Rusia,Slovacia, Turcia și Ucraina), pe un eșantion de 3.780 de persoane,arată că satisfacția sexuală se traduce prin efecte imediateprecum: o viață sexuală mai bună, relații de mai bună calitate, darși o atitudine pozitivă asupra vieții. Studiul arată că o viațăsexuală bună echivalează cu o mai bună percepție asupra vieții.

Mai mult, o fermitate îmbunătățită a erecției determină, în moddirect, creșterea satisfacției din punctul de vedere alperformanțelor sexuale. Potrivit cercetării „Sănătatea sexuală șistarea de bine”, bărbații cu o erecție „sub-optimală” (gradul 3 peScala Fermității Erecției, reprezentând erecțiile suficient deferme pentru realizarea penetrării, dar nu complet ferme) sunt maipuțin satisfăcuți de viața lor sexuală, dar și de experiențele lorsexuale. Mai mult, ei nu văd viața în roz precum competitorii lormasculini care dețin gradul 4 pe Scala Fermității Erecției, gradul4 reprezentând fermitatea maximă.
Rezultatele cercetării indică și că actul sexual este unul dintrecele mai importante aspecte ale vieții atât pentru femei, cât șipentru bărbați, deși doar 50% dintre ei sunt mulțumiți de viața loramoroasă.

Cine se iubește des este mai optimist

În topul celor nouă țări incluse în studiu, România ocupă loculfruntaș la capitolul frecvența actelor sexuale înregistrate înultima lună. Potrivit cercetării, bărbații români se laudă cu 12,4contacte sexuale în ultima lună, în timp ce slovacii, cehii,israelienii și turcii au mai puțin de 10. Și pentru româncefrecvența partidelor de amor este ridicată, ele situându-se pelocul al doilea, după vecinele din Rusia. Dacă rusoaicele fac de12,7 ori amor lunar, conaționalele au parte de 10,9 contacte.

Românii sunt codași în ce privește importanța pe care o acordăsexului în viața lor, doar 60% dintre bărbați și 46% dintre femeiconsiderând că este foarte important pentru ei. Primul loc esteocupat de polonezi (76%), urmați de israelieni (75%), turci (71%),slovaci (67%), unguri (66%), ruși (65%), ucraineni (63%) și cehi(59%). Raportul se schimbă în cazul femeilor, turcoaiceleconsiderând că actul sexual constituie o prioritate pentru viață(54%), urmate de israelience (50%), poloneze și românce(46%).

Sexul după 60 de ani

Cum văd sexul cei trecuți de 60 de ani ? Depinde de nație. Ungurii,de exemplu, cu 9,3 contacte sexuale lunar, spun că e foarteimportant pentru ei. La fel spun și polonezii, cu 8,7 contacte pelună, dar și românii, cu 8,3. La femeile de peste 60 de ani,potrivit rezultatelor studiului, locul întâi este ocupat derusoaice (cu 11,9 contacte în ultima lună), urmate de poloneze(7,8), slovace (6,5), cehoaice (6,7) și românce (6,2). Cele maipuțin interesate de amor sunt femeile din Israel și cele dinTurcia, relevă cercetarea.

Medicii români specializați în medicina sexualității susțin căraportul este important pentru studiile care se fac la nivelnațional. „În România nu există un studiu amplu al sănătățiisexuale și implicit al disfuncției erectile”, a declarat pentruMediafax profesor Petrișor Geavlete, șef de clinică la Spitalul”Sfântul Ioan” din București. „Este o problemă importantă desănătate, având o prevalență între 10 și 15% pe o paletă largă devârstă, respectiv între 18 și 80 de ani.

Studiul reprezintă un punct de referință întrucât disfuncțiaerectilă reprezintă o problemă de sănătate la nivel național, cepoate trăda alte suferințe mai grave, respectiv cele cardiace saudiabetul. Disfuncția erectilă apare în 90% din cazuri la bărbațiifumători, care au deja boli cardiace, diabet, hipercolesterolemieși obezitate”, a mai spus profesorul Geavlete.

SINCERITATEDespre erecție

l 60% dintre bărbați cred că un nivel sub-optimalal erecției (gradul 3 pe Scala Fermității Erecției) este o problemăminoră sau nu reprezintă deloc o problemă
l O erecție sub-optimală (gradul 3 pe ScalaFermității Erecției) se traduce prin diminuarea frecvenței actelorsexuale
l Bărbații care nu sunt mulțumiți de fermitateaerecției lor sunt mai reticenți față de medicamentele care ar puteasă le îmbunătățească fermitatea erecției
l Doar ¼ dintre discuțiile legate de sănătateasexuală și funcția erectilă sunt inițiate de medici

Ce spun medicii români aflați la lansareastudiului

Mai mulți medici români specializați în medicina sexualității careau participat la conferința de lansare a acestui studiu au susținutcă raportul este important pentru studiile care se fac la nivelnațional.

Profesorul Petrișor Geavlete, șef de clinică la Spitalul „SfântulIoan” din București, a subliniat faptul că problema privindsănătatea sexuală este foarte importantă, dar, din păcate, dincauza slabei educații a populației, a reticenței oamenilor și adiscreției medicilor, o problemă de mare importanță este aproapeignorată. „În România nu există un studiu amplu al sănătățiisexuale și implicit al disfuncției erectile. Aceasta este oproblemă importantă de sănătate, având o prevalență între 10 și 15%pe o paletă largă de vârstă, respectiv între 18 și 80 de ani.Studiul lansat în premieră la Malaga reprezintă un punct dereferință pentru ceea ce avem nevoie în viitor, întrucât disfuncțiaerectilă reprezintă o problemă de sănătate la nivel național, iar oproblemă de acest fel poate trăda alte suferințe mult mai grave,respectiv cele cardiace sau diabetul. Este important de știu cădisfuncția erectilă apare 90% din cazuri la bărbații care fumează,care au deja boli cardiace, diabet, hipercolesterolemie șiobezitate”, a precizat profesorul Geavlete.

La rândul lui, profesorul Coca Vasile, coordonatorulDepartamentului de Medicina Sexualității de la Clinica deEndocrinologie din Cluj, a ținut să precizeze că studul a fostfăcut pe o populație selecționată luând în calcul persoanele activeseuxal.

Potrivit profesorului Arik Shechter, din Israel, care a prezentat oparte a acestui studiu, raportul demonstrează faptul că nivelul desatisfacție sexuală este un igredient vital pentru calitateavieții, un elixir al mulțumirii de sine al unei vieți împlinite șial modului cum ne raportăm în relațiile cu cei din jur și înrelațiile noastre în general.

Studiul a fost realizat de compania Pfizer în România, Cehia,Ungaria, Polonia, Rusia, Slovacia, Ucraina, Israel și Turcia, pe uneșantion reprezentantiv de 3.780 de persoane bărbați și femei.Dintre persoanele cuprinse în studiu, 402 au fost din România,ponderea de grupe de vârste fiind egală 201-201. Studiul și-apropus să culeagă informații cu privire la atitudinea față desănătatea sexuală în cele nouă țări incluse în eșantion și săcrească gradul de înțelegere asupra importanței sănătății sexualepentru calitatea vieții în general. (Corespondență de latrimisul MEDIAFAX la Malaga, Elvira Gheorghiță,[email protected])

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Alex Bodi răstoarnă orice scenariu din spatele gratiilor! Adevărul despre averea fabuloasă pe care a...
Inchide