Ce este în neregulă în această fotografie a unor soldați americani

Redactor:
Laura Holban
Imaginea care a scandalizat o lume întreagă

O întreagă unitate de pușcași marini americani aflată în Afghanistam s-a fotografiat lângă un steag amintind de însemnele trupelor naziste SS. Imaginea ajuns în atenția inspectorului general al Marinei în luna noiembrie a anului trecut moment în care a fost începută și o anchetă, scrie BBC.

Inspectorul general, Gregory Wolf, a insistat să lămurească în fața presei faptul că situația în care au fost surprinși soldații este una inacceptabilă. „Folosirea însemnelor SS nu este permisă, iar pușcașii marini vor fi contactați și li se va comunica acest lucru”, a conchis Wolf.

UPDATE: Pușcașii marini nu vor fi sancționați. S-a stabilit că fotografia a fost făcută în glumă

„Incidentul nu era motivat (de considerații) rasiale. Persoanele vizate au recunoscut că simbolul (nazist) putea fi prost interpretat și că nu este conform valorilor Corpului Pușcașilor Marini”, se arată într-un comunicat.

„Comandantul a apreciat că nu este necesară nicio acțiune disciplinară. Dar el le-a transmis tuturor că un asemenea comportament nu va fi tolerat și că orice recidivă va fi pedepsită”, se mai arată în comunicat.

Inchide