Ce se întâmplă când amesteci laptele cu Coca-Cola

Publicat: 04 03. 2015, 19:54
Actualizat: 02 09. 2019, 22:22

Reacția acidului fosforic (V) asupra proteinelor din lapte este una de anulare, care determină o precipitare (formarea unei substanțe insolubile -solide). Reacția acidului fosforic cu calciul din lapte determină o a doua precipitare: 3Ca + 2H3PO4 ///\\\ Ca3(PO4)2 + 3H2

Este reacția acidului fosforic din Coca-Cola asupra laptelui. Moleculele de acid fosforic „atacă” laptele, îi conferă o densitate mai mare și lichidul rămas, din alcătuirea laptelui și Coca-Cola, devine mai ușor și se ridică la suprafață. Materia solidă este de fapt laptele, care s-a coagulat prin adăugarea sucului acid.

Ambele elemente sunt acide, dar Coca-Cola se situează peste lapte, la acest capitol. În general, Coca-Cola are un pH de 2,5-4,5, din cauza acidului fosforic, în timp ce laptele are un pH de 6,7. Unele studii sugerează că, din cauza conținutului de acid fosforic din majoritatea băuturilor carbogazoase și al lipsei de calciu, consumatorii pot dezvolta forme de osteoporoză. Coca-Cola poate fi un detergent casnic excelent, un curățător de monede și un degresant pentru motoarele mașinilor, scrie thescienceforum.com.