Cea mai mare descoperire de la penicilină încoace? Cercetătorii au creat medicamentul care tratează de la răceli până la infecția cu HIV

Redactor:
Mădălina Chițu
Cea mai mare descoperire de la penicilină încoace? Cercetătorii au creat medicamentul care tratează de la răceli până la infecția cu HIV
Tratamentul ar putea fi remediul împotriva oricărui virus care ne pune sănătatea în pericol

Oamenii de știință au descoperi un tratament care ar putea fi util atât în tratarea răcelilor banale sau a gripei, cât și în tratarea infecției cu virusul HIV. Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, susțin că acestă terapie ar putea fi remediul împotriva oricărui virus care ne pune sănătatea în pericol, informează Daily Mail.

Un medicament care țintește celulele infectate, făcându-le să se autodistrugă, a fost creat în laborator, a precizat dr. Mike Rider, cercetător implicat în această descoperire.

Acest tratament țintește infecțiile cu rinovirus, care se afla la baza răcelilor la adulți și copii, dar și a gripei, poliomielitei sau a febrei Dengue. Se așteaptă ca medicamentul, care poartă numele de DRACO, să fie eficient și împotriva rubeolei, a inflamațiilor, a rabiei și chiar a virusului HIV. Medicamentul ar putea fi disponibil în farmacii în zece ani.

„Cu siguranță există virusuri pe care nu le-am găsit încă și pe care nu le putem trata. Descoperirea antibioticelor a revoluționat tratamentul infecțiilor bacteriene și sperăm că acest medicament va revoluționa tratamentul infecțiilor virale. În acest moment nu există foarte multe medicamente antivirale”, a precizat dr. Rider.

Cercetătorului, împreună cu echipa sa, a exploatat apărarea naturală a celulelor împotriva infecțiilor. În momentul în care virusurile infectează organismul, ele forțează mecanismul intern să realizeze copie după copie a acestor celule. În timpul acestei proceduri celulele își creează benzi lungi cu fâșii duble în materialul genetic ARN.

Celulele noastre, denumite anticorpi, se apără prin producerea unor proteine care se închid în ARN și opresc astfel multiplicarea virusului. Dar foarte multe virusuri pot păcăli acest sistem defensiv. Așa că dr. Rider a utilizat un al doilea proces natural ce poartă numele de apoptoză, în care celulele bolnave se sinucid.

Medicamentul creat în laborator țintește celulele cu bandă dublă de ARN, oprește infecțiile care apar pe traseul lor și apoi ucide celulele pentru a elimina infecția. Mai mult decât atât, celulele sănătoase nu sunt afectate.

În testele efectuate în laborator, DRACO a ucis 15 virusuri, inclusiv germenii din spatele răcelilor comune și două tipuri de virusuri specifice gripei. De asemenea, a salvat și viața șoarecilor cărora li s-a dat o doză de virus al gripei ce i-ar fi putut ucide.

În mod extraordinar, medicamentul a funcționat atât de rapid încât administrat timpuriu a putut stopa manifestarea oricăror simptome. Testele au arătat că medicamentul ar putea apăra organismul de virusuri, ceea ce înseamnă că oamenii nu s-ar mai putea îmbolnăvi.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide