Cine este pe prima poziție în topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood

Redactor:
Florin Badescu
Drew Barrymore ocupă prima poziție în topul celebrităților plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui sondaj realizat de Forbes.com, ale cărui rezultate au fost publicate joi, informează Reuters.

Drew Barrymore ocupă prima poziție în topul celebrităților plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui sondaj realizat de Forbes.com, ale cărui rezultate au fost publicate joi, informează Reuters.

Actorii de top pot câștiga câteva zeci de milioane de dolari pentru un singur film, iar aceste onorarii generoase se justifică pe deplin atunci când filmul în cauză obține încasări de câteva sute de milioane de dolari. Dar dacă filmul are încasări slabe, atunci situația devine puțin mai complicată pentru actorii din distribuție.

Drew Barrymore a jucat în 2010 în comedia romantică „Going the Distance”, care a obținut încasări de doar 17,8 milioane de dolari. Filmele ei din 2009 – „Everybody’s Fine” și „Whip It” – au generat încasări și mai mici.

Potrivit Forbes.com, actrița americană a adus producătorilor doar 40 de cenți pentru fiecare dolar investit de aceștia în filmele care au avut-o în distribuție. În schimb, Eddy Murphy a generat 2,7 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit.

Eddie Murphy a beneficiat de salarii mari după succesul comediilor sale, precum „Profesorul trăznit”. Însă cele mai recente filme ale lui, „Ți-l prezint pe Dave” și „Imagine That”, au fost eșecuri din punct de vedere al încasărilor. Potrivit editorilor de la Forbes.com, starul american ar putea să revină la gloria de odinioară odată cu lansarea noului său film, „Tower Heist”, dar și după gala premiilor Oscar din 2012, pe care o va prezenta.

Will Ferrell, după doi ani pe care i-a petrecut consecutiv în fruntea acestui top deloc onorabil, a coborât pe poziția a treia. Pentru fiecare dolar investit în filmele sale, producătorii au încasat 3,5 dolari.

Pe poziția a patra a topului primilor zece actori plătiți exagerat la Hollywood se află Reese Witherspoon (3,55 dolari), iar locul al cincilea a revenit actorului de culoare Denzel Washington (4,25 dolari). Topul este completat de Nicolas Cage (4,40 dolari) pe poziția a șasea, Adam Sandler (5,20 dolari), pe poziția a șaptea, Vince Vaughn (5,20 dolari), pe poziția a opta, Tom Cruise (6,35 dolari), pe poziția a noua, și Nicole Kidman (6,70 dolari), pe poziția a zecea.

Editorii de la Forbes.com au utilizat o formulă care calculează salariul estimat al actorilor pentru fiecare film, incluzând vânzările de DVD-uri și drepturile de televizare, pe care au raportat-o la încasările filmului analizat.

Pentru a alcătui acest clasament, experții au analizat topul primelor 100 de staruri de la Hollywood care au deținut roluri principale în cel puțin trei filme ce au beneficiat de o distribuție largă, în ultimii cinci ani.

Inchide