Cum putem preveni virozele respiratorii

Redactor:
Mădălina Chițu
Cum putem preveni virozele respiratorii
Pentru a preveni îmbolnăvirea, Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor

Scăderea bruscă a temperaturilor poate duce la creșterea numărului de cazuri de viroze respiratorii, avertizează medicii. Pentru a preveni îmbolnăvirea, Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și in special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate și expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, trebuie să se folosească mijloacele de protecție adecvate.

Respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bogată în proteine, legume și fructe, odihnă și mișcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esențială pentru menținerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariției complicațiilor afecțiunilor existente.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile va începe în această săptămână monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii și gripă din sezonul 2011-2012.

De luna viitoare Ministerul Sănătății va lansa campania anuală de vaccinare antigripală gratuită. Anul acesta, are în plan utilizarea unui număr de 1.000.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Astfel, conform recomandărilor OMS și ECDC, vor fi vaccinate persoanele trecute de vârsta de 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, care se confruntă cu afecțiuni metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

BREAKING! Avem primele cifre! Surpriză de proporţii. Cine conduce clasamentul la PMB
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Veste tristă în ziua de alegeri! Chiar astăzi Ion Iliescu a…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
INCIDENTE majore, azi, în secțiile de votare! Incredibil ce le trece prin cap românilor
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Lumea secretă a hotelurilor din Coreea de Nord. Cum arată locurile de cazare din cea...
BREAKING! Avem primele cifre! Surpriză de proporţii. Cine conduce clasamentul la PMB
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Ce a putut să facă Adrian Moraru, candidatul PNL la Sectorul 3, la secția de...
Live Text Simona Halep vs. Sara Sorribes Tormo. Simona joacă în ziua în care împlinește...
Klaus Iohannis, ANUNȚ BOMBĂ în ziua alegerilor
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide