CURĂ DE SLĂBIRE. Cum a reușit Corina Chiriac să slăbească 35 de kilograme, mâncând de 5 ori pe zi

Publicat: 21 02. 2013, 17:08
Actualizat: 18 05. 2015, 22:46

Corina Chiriac a renunțat la prăjeli, zahăr, pâine și a învățat cum să asocieze corect alimentele la vârsta de 55 de ani. „Regimul adoptat mi-a permis să slăbesc până la 35 de kilograme în doi ani”, a declarat pentru gândul interpreta. Pentru că nu este adepta dietelor care promit rezultate spectaculoase, cântăreața de muzică ușoară a apelat la un medic nutriționist care i-a recomandat o dietă disociată.

„Înainte de a primi vreun regim, a trebuit să îmi fac analize la sânge și o electrocardiogramă. Apoi dr. Simona Tivadar m-a învățat cum să combin alimentele, ce trebuie să mănânc și de câte ori. Regimul urmat de mine este unul personalizat. Există cazuri în care nutriționistul oferă pacientului o hârtie cu valori calorice și i se spune să nu depășească 1.000 de kilocalorii pe zi. Aceste regimuri pot înrăutăți lucrurile, deoarece ajungi să îmbini tot felul de alimente care devin acide”, spune Corina Chiriac.

Ea trebuia să mănânce de cinci ori pe zi, „trei mese principale și două gustări”. Programul încărcat nu a determinat-o să nu respecte regulile dietei. „Găteam seara și a doua zi plecam cu tot felul de castroane în care îmi puneam un copan de pui la grătar cu salată de varză albă, pește la grătar cu spanac opărit, legume înăbușite, cașcaval cu ardei gras. Și astfel, între două filmări sau două drumuri, făceam pauză și mâncam. Întodeauna aveam termosul cu ceai sau îmi cumpăram apă plată”, menționează artista. Deși a scăzut în greutate, Corina Chiriac continuă să urmeze acest regim și în prezent. Aceasta a renunțat complet la prăjeli, iar dulciuri mănâncă extrem de rar: o bucată de ciocolată sau două linguri de tort la trei luni.

„Prefer să îmi fac carnea de pește sau cea albă la cuptor sau la grătar. Legumele le înăbuș ușor pentru că dacă le fierb se pierde întreaga valoare nutritivă. Pâine nu am mâncat timp de un an, iar mămăligă timp de doi ani, deoarece porumbul are un aport glicemic ridicat. Nu mi-a fost deloc ușor să urmez acest regim, mai ales că iubesc să gătesc”, precizează cântăreața. Salata de varză albă a fost un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. „Acest aliment accelerează metabolismul, astfel că arderile sunt mult mai intense”, completează Corina Chiriac. Pentru că un proces de slăbire sănătos presupune și sport, artista s-a apucat de aqua gym.

 În opinia cântăreței noul regim alimentar este mai puțin costisitor. „Foarte multe persoane nu apelează la sfatul unui medic nutriționist pentru că au impresia că vor scoate mai mulți bani din buzunar. Total greșit. De exemplu, dacă vrei să faci o ciorbă, vei cheltui pe puțin 20 de lei, iar preparatul va fi lipsit de nutrienți. Dacă cumperi un pui, o varză albă și trei lămâi, vei economisi cu siguranță câțiva lei, deoarece puiul îți ajunge să mănânci vreo trei – patru zile”, spune interpreta.