De ce e bine să gătești carnea fără a o decongela înainte

Publicat: 15 09. 2014, 21:01
Actualizat: 06 09. 2019, 16:43

De câte ori vi s-a întâmplat să uitați să scoateți carnea din congelator înainte de a vă apuca de gătit? Ei bine, de acum, acest lucru nu mai este o problemă, scrie Food Republic. Asta pentru că senior editorul publicației „Cook”s Illustrated” a demonstrat recent că, de fapt, gătit direct înghețată, carnea va fi mult mai gustoasă.

Într-un scurt clip publicat pe Internet, Dan Souza a demonstrat că deși durează puțin mai mult prepararea sa, carnea congelată va fi mai fragedă la final și își va păstra mai mult din „sucul” propriu.

Important, însă, este și felul în care carnea este congelată inițial. Pentru a evita accidentele ce pot să apară atunci când carnea rece intră în contact cu uleiul încins, Souza spune că este bine ca produsul să fie pus în congelator fără a fi ambalat.