De ce e bine să mâncăm usturoi

Publicat: 07 02. 2016, 19:27
Actualizat: 02 10. 2018, 04:53

Usturoiul conține numeroase vitamine și minerale, dar poate juca cu succes și rolul unui antibiotic. De aceea, este indicat să-l consumi când ești răcit, ai probleme cu plămâni sau faci atacuri de astm. Usturoiul scade tensiunea arterială și subțiază sângele, dar te poate ajuta să scapi și de așa numitul colesterol rău. Ba mai mult, dacă îl mănânci de câteva ori pe săptămână, îți poți feri organismul de apariția cancerului de colon. Usturoiul îți poate fi de folos și dacă te lupți cu o stare de slăbiciune generală și ai frecvent dureri de cap. Egiptenii îl preferau și pentru proprietățile lui afrodisiace. Atunci când este consumat pe stomacul jol, acest aliment minune alungă stresul și te face să prinzi aripi.

Usturoiul crud poate fi aplicat pe răni deschise, dar și pe bătături și negi, iar efectele lui vor fi uimitoare. De asemenea, poate fi un remediu și contra acneei.

Specialiștii recomandă ca usturoiul să fie consumat cât mai natural, nu sub formă de granule sau pulbere. (Simona Tudorache)