De ce este bine să mâncăm gulii

Publicat: 21 03. 2016, 20:32
Actualizat: 01 10. 2018, 17:06

1. Săracă în calorii, gulia poate fi un prieten adevărat într-o cură de slăbire. Gulia abundă în vitamina C și fibre, așa că retenția de apă din țesuturi și constipația pot figura rapid la capitolul amintiri.

2. Întărește sistemul osos, ne ajută în lupta cu anemia sau rahitismul. Dacă o consumăm periodic, gulia poate juca un rol în sănătatea dinților noștri, poate combate contracțiile musculare și ne poate scăpa de cârcei.

3. Are rol antioxidant, elimină toxinele din corp și stimulează acțiunea enzimelor care ne protejează de cancerul de colon. Ba mai mult, reduce efectul hormonilor estrogeni și scade riscul de cancer de sân.

4. Menține nivelul glucozei de sânge, așa că ar fi de preferat să nu lipsească nici din alimentația diabeticilor, guliile au 0 colesterol, 0 zaharuri și doar 0, 2 grăsimi.

5. Siropul de gulie poate face minuni în afecțiunile respiratorii: crize de astm, bronșită etc. În plus, poate fi un adevărat stimulent sexual.