De unde s-au inspirat designerii Microsoft pentru a face produsele companiei ușor de utilizat

De unde s-au inspirat designerii Microsoft pentru a face produsele companiei ușor de utilizat
Designerii produselor Microsoft s-au inspirat din sistemul simplu al indicatoarelor care orientează călătorii metrolului londonez, folosind culori aprinse și forme bazice pentru a ajuta utilizatorii să folosească telefoanele, tabletele și computerele, relatează Bloomberg.

Designerii produselor Microsoft s-au inspirat din sistemul simplu al indicatoarelor care orientează călătorii metrolului londonez, folosind culori aprinse și forme bazice pentru a ajuta utilizatorii să folosească telefoanele, tabletele și computerele, relatează Bloomberg.

O duzină din designerii de top ai Microsoft s-au adunat în februarie 2010 într-o sală de conferințe de la sediul central al companiei și au analizat un colaj postat pe un întreg perete, format din fotografii ale produselor și aplicațiilor.

Concluzia a fost că, deși produsele companiei arată bine analizate separat, par să nu aibă nimic în comun privite în ansamblu.

„Părea că nu știm care ne este sufletul sau etosul în design. Când am pus totul pe perete a devenit evident că nu avem o singură voce”, a declarat Sam Moreau, care coordonează designul Windows.

Moreau și ceilalți 11 directori de creație lucrează pentru a da produselor companiei un design coerent și mai atrăgător. În acest scop s-au inspirat din indicatoarele întâlnite în centre de interes precum metrolul din Londra, unde sunt folosite simboluri simple pentru orientarea călătorilor.

Astfel, așa-numitul Metro design utilizează culori strălucitoare și forme simple pentru a facilita utilizarea telefoanelor, tabletelor și computerelor.

Necesitatea de a folosi designul pentru creșterea vânzărilor a devenit tot mai urgentă, având în vedere că Microsoft încearcă să ajungă din urmă Apple și Google pe piața tabletelor și telefoanelor.

„Este foarte bine că Microsoft a îndrăznit să creeze un design propriu. Au imitat prea mult timp produse existente, Nu au făcut-o în mod deschis ci în tăcere, pentru că au vrut să fie respectați așa cum este Apple. Dar vor fi respectați doar dacă o vor face pe cont propriu”, a declarat Mark Rolson, director pentru creație la Frog Design, care a realizat designul unora dintre primele produse ale Apple.

Microsoft va include stilul Metro în sistemul Windows 8, care va fi lansat în acest an pe tablete și PC-uri. Compania analizează totodată să includă Metro în hardware-ul consolei de jocuri Xbox. Metro a fost deja folosită la soft-urile Xbox și Windows Phone.

Microsoft a renunțat prin Metro la designul tradițional al sistemului său de operare, cu rânduri de iconițe și aplicații care se deschid în ferestre.

Pagina de început a Metro include pătrate tactile viu colorate pentru fiecare aplicație, care se actualizează automat cu noi informații, precum prognoza meteo, designul reflectând o filosofie care pune accentul mai mult pe informație decât pe ornamentație.

Apple a devenit cea mai valoroasă companie din lume parțial datorită designului atractiv și a ușurinței în utilizare a funcțiunilor produselor.

Google, cu o pagină de stard spartană, a devenit cel mai mare furnizor de servicii de căutare pe Web, în timp ce Yahoo! și Microsoft și-au îngropat propriile servicii de acest tip prin portalurile aglomerate.

De-a lungul a aproape trei decenii de când Microsoft fabrică hardware, produsele sale au câștigat multe premii de design, iar un mouse Microsoft se află în colecția permanentă a Muzeului de Artă Modernă din New York.

Totuși, compania nu a reușit să-și creeze o reputație excelentă în rândul clienților, în privința designului.

Telefonul Kin, de exemplu, a câștigat premii de design, dar a rezistat în magazine doar două luni.

Windows Phone a obținut în 2011 Premiul internațional pentru excelență în design pentru produse interactive, ca și premiul People”s Choise. Totuși, Microsoft deținea la sfârșitul lui februarie o cotă de numai 3,9% pe piața din SUA a sistemelor de operate destinate smartphone-urilor.

Din acest motiv, este esențial ca Metro să atragă utilizatorii, având în vedere că va fi introdus pe atât de multe produse, se arată în articol.

 

Inchide