DROB DE MIEL – REȚETE PAȘTE 2013. Drob de miel ca la MASTERCHEF

Publicat: 03 05. 2013, 13:19
Actualizat: 31 07. 2014, 01:19

Cum să prepari un DROB DE MIEL ca un Masterchef. Concurenții de la MASTERCHEF, sezonul 2 fac recomandări pentru MASA DE PAȘTE. Friptura, drobul, cozonacul și pasca nu trebuie să lipsească de pe masa cu bunătăți, iar concurentul Bogdan Roman vă prezintă o rețetă diferită de drob de miel.

Acesta spune că nu fierbe organele de miel înainte și nu folosește nici praporul de miel, nici plămânul.

Pentru drobul de miel este nevoie de:

  • 500g carne tocată, CARNE DE MIEL ficat, rinichi, inimă, amaretto, câteva ouă fierte, o linguriță coriandru măcinat, o linguriță piper, o linguritță sare, 7 ouă, o legătură ceapă, o legătură mărar, o legătură pătrunjel.

Așadar, se curăță și se spală organele și legumele. CARNEA DE MIEL, împreună cu organele se toacă prin mașina pe sita mare. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul le tocăm mărunt din cuțit. Într-un vas încăpător, amestecăm toate ingredientele menționate.

Încălzim cuptorul la 180 grade. Ungem o formă de cozonac sau orice tavă, chiar și de yena, și o tapetăm cu pesmet. Punem câteva ouă fierte și turnăm compoziția de DROB DE MIEL cât să le acopere.

Lăsăm să stea la cuptor o oră, la 180 grade, și aproximativ 10-15 minute la 200-220 de grade, până se rumenește. Și astfel, DROBUL DE MIEL este gata.

Drob de miel, friptură de miel, ciorbă de miel – câți miei se vor vinde în România în această săptămână. HARTA PREȚURILOR pentru masa de Paște