Efectele ardeiului iute în dietă și medicină

Publicat: 11 05. 2013, 08:55
Actualizat: 29 07. 2014, 22:14

Deși majoritatea oamenilor îi folosesc în mâncare, ardeiul iute are nenumărate întrebuințări în domeniul sănătății, datorită ingredientelor speciale din compoziție, în special a capsaicinei, despre care s-a dovedit că poate preveni anumite forme de cancer, dureri articulare, infarct, accident vascular cerebral și multe alte afecțiuni.

 

Cercetările medicale se axează în continuare pe studierea acestei substanțe, ale cărei beneficii nu contenesc să ne surprindă. Iată câteva dintre foloasele consumului și nu numai de ardei iuți:

Luptă cu indigestia

Contrar percepției că ardeiul iute mai rău face stomacului, se pare că rezultatele studiilor arată exact contrariul. Capsaicina este cea care determină creșterea fluxului sangvin, astfel că, odată ajunsă în regiunea stomacală, aceasta va determina stimularea producției de suc gastric, care ajută la ameliorarea arsurilor și crampelor abdominale cauzate de o masă copioasă. De asemenea, capsaicina poate distruge bacteria Helicobacter pylori, care cauzează grave probleme gastrointestinale.

Vezi care sunt celelalte beneficii ale ardeiului iute de pe csid.ro!