Este bine să mănânci în pat?

Publicat: 25 01. 2016, 11:52

Kadi Dulude, proprietarul unei curățătorii din New York, spune că în cel puțin jumătate din locurile pe care le curăță sunt semne că oamenii mănâncă în pat.

„Cei mai mulți oameni știu să își ducă farfuriile în chiuvetă, însă în cazurile extreme, patul devine locul de luat masa, iar dacă nu curăță după ei, apar foarte mulți gândaci”, spune Dulude.

Paul Bello, exterminator și proprietar al PJB Pest Management Consulting, spune că gândacii apar chiar și acolo unde sunt lăsate câteva firimituri, scrie Huffington Post.

Lou Sorkin, entomolog (persoană care studiază gândacii) și asistent științific la Muzeul American de Istorie Naturală, spune că alimente dulci, precum brioșe, prăjituri sau sucuri ar putea atrage furnici și alte muște. Resturi de mâncare, precum lapte dintr-un bol de cereale, pizza într-o cutie sau hamburgeri lăsați în cutia în care au fost livrați, pot atrage furnici, muște sau chiar gândaci.

Dulude sfătuiește oamenii să își spele cerșafurile o dată pe săptămână, însă cei care mănâncă în pat ar trebui să facă acest lucru mai des, chiar o dată la trei zile.

Bucătarul Nigella Lawson este de altă părere în ceea ce privește mâncatul în pat. Ea crede că avertizările de acest fel vin de la oameni care văd doar pete și firimituri, în loc să aprecieze comfortul oferit de servirea mesei sub păturile călduroase.

Ea spune că este greu de știut ce este acceptabil din punct de vedere social. Micul dejun în pat este permis, dar cina nu. Nigella folosește o pernă mai tare, pentru a putea sta dreaptă, iar sub farfurie ține un prosop special pentru mâncare, pentru a feri cearșafurile de pete sau firimituri, scrie The Guardian.

Dacă mâncatul în pat este o idee bună sau nu depinde de alegerea fiecăruia. Dormitorul poate fi locul de relaxare și odihnă, în care există nici măcar un televizor care să ne strice somnul, sau poate fi locul în care ne ascundem sub pături în zilele geroase cu un castron de supă în timp ce ne uităm la un film.