EXCLUSIV 50 de oameni au lucrat la noul decor de la „Românii au talent”. Cum arată și cât măsoară scena

Redactor:
Diana Marcu
EXCLUSIV 50 de oameni au lucrat la noul decor de la „Românii au talent”. Cum arată și cât măsoară scena
Nouă săptămâni s-a lucrat la Buftea la noile decoruri de la „Românii au talent". A fost implicată toată echipa de la Construcții Decor a studiourilor MediaPro, în jur de 50 de oameni, a declarat pentru gândul Vlad Panaitescu, povestind cum aceștia au terminat „la timp și respectând cerințele" decorul în sine și gradenele pentru public

Nouă săptămâni s-a lucrat la Buftea la noile decoruri de la”Românii au talent”. A fost implicată toată echipa de laConstrucții Decor a studiourilor MediaPro, în jur de 50 de oameni,a declarat pentru gândul Vlad Panaitescu, povestind cum aceștia auterminat „la timp și respectând cerințele” decorul în sine șigradenele pentru public.

„Spațiul în care se vor desfășura semifinalele și finalashow-ului Românii au talent poartă semnătura lui Petre Talea. Elsemnează scenografia și la Dansez pentru tine și la Serviciul Românde Comedie”, spune pentru gândul Vlad Panaitescu. Vorbind despreînfățișarea noului spațiu în care vor evolua cei 48 desemifinaliști și despre ineditul acestuia, managerul construcțiilorde decor de la MediaPro spune că este unul special, cuparticularitățile sale: transparent, minimalist și bazat pe o ideede excepție. „Cred că orice decor e special, are particularitățilelui. Când faci ceva unic, e un avantaj. Ce e special la decorul dela Românii au talent este că e transparent, nu opac cum e, deexemplu, cel de la Dansez pentru tine. E poate mai minimalist, darideea scenografului a fost de excepție. De fapt, logoul emisiunii,cel cu stele, a fost transpus și pe scena pe care performeazăconcurenții”, spune Panaitescu.

Un număr impresionant de leduri

Potrivit acestuia, scena competiției dotate cu un premiu de120.000 de euro va măsura 200 de metri pătrați. „Comparativ cu ceade la Dansez pentru tine este mai mică, dar acolo și cerințele suntaltele”, explică Vlad Panaitescu. „Acolo ai nevoie de un spațiu maimare, în care dansatorii să se desfășoare și să nu fie constrânșide spațiu. În plus, e prima dată când ne folosim și de un numărimpresionant de leduri. Sunt 5000 de leduri care pun în valoaredecorul și care accentuează geometria spațiului și conceptul ineditpentru un show de televiziune”. Șeful Construcțiilor de decor maispune că nu au existat rigori impuse de deținătorul licențeishow-ului tv, Freemantle Media, în ceea ce privește decorul. „Ampăstrat elementele esențiale, gen scena, ecranul, locurile de accespe scenă. Creația este exclusiv a scenografului Petre Talea, care ași regândit ideea de stea. Practic, scena este înconjurată decontururi de stele, puse în valoare de miile de leduri”.

Vineri seară, într-un decor nou vor evolua primii 12semifinaliști. Show-ul va fi transmis în direct de Pro TV, de laora 20.30. Tot atunci, românii o vor vedea pe Andra, care revinedupă doar două săptămâni de la naștere în postura de jurat.

Inchide