Vladimir PUTIN afirmă că încearcă evitarea unui război mondial, dar amenință Occidentul cu arme nucleare

Publicat: 09/05/2024, 15:28

Președintele Vladimir Putin a semnalat, joi, cu ocazia Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, că Rusia încearcă să evite izbucnirea unui război mondial, avertizând însă că forțele strategice ruse sunt pregătite să respingă orice amenințare.

Rusia a celebrat în mod tradițional victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial printr-o paradă militară la care au participat aproximativ 9.000 de militari și sute de vehicule și avioane militare.

”Rusia va face tot posibilul pentru a evita un conflict mondial. Însă nu vom tolera amenințările împotriva țării noastre, forțele noastre strategice sunt permanent în stare de disponibilitate”, a afirmat președintele Vladimir Putin, conform postului german ZDF.

De altfel, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că denaturează adevărul despre al II-lea Război Mondial, în contextul în care NATO și Uniunea Europeană oferă sprijin militar Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse.

”Observăm în acest moment cum încearcă denaturarea adevărului despre al II-lea Război Mondial”, a afirmat Putin, denunțând ”politicile coloniale” ale Occidentului, care, în opinia sa, ar fi bazate pe ”ipocrizie” și pe ”minciuni”.

Rusia se simte obligată să își consolideze capabilitățile nucleare, a afirmat, la rândul său, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agențiile RIA Novosti și Reuters.

Relațiile dintre NATO și Rusia sunt extrem de tensionate din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni masive Rusiei și oferă sprijin militar Ucrainei.

Moscova acuză Occidentul de prelungirea conflictului militar din Ucraina prin furnizarea de armament și denunță extinderea infrastructurii militare a NATO până în apropierea frontierelor Rusiei.

Guvernul de la Londra a anunțat, miercuri, expulzarea din Marea Britanie a unui angajat al Ambasadei Rusiei suspectat că este agent al serviciilor secrete ruse, Londra contestând vehement presupuse acțiuni ale Moscovei de subminare a securității și democrației.

”De câțiva ani, am asistat cum Rusia și serviciile sale de informații se implică în tentative mai clare și mai îndrăznețe de subminare a securității noastre, de lezare a cetățenilor și de a interfera în procesele noastre democratice”, a afirmat miercuri, în Camera Comunelor, James Cleverly, ministrul britanic de Interne.

”De la declanșarea invaziei ilegale în Ucraina, retorica, amenințările, acuzațiile lansate de Rusia au crescut constant, în condițiile în care (președintele) Vladimir Putin încearcă să justifice moartea și distrugerile sale asupra poporului ucrainean. Aceste activități sunt reprezentative pentru campania deliberată a Rusiei de a răspândi războiul în Europa și de a submina determinarea noastră de susținere a Ucrainei în lupta sa”, a acuzat James Cleverly.

În replică, Administrația Vladimir Putin a avertizat că va ”reacționa în mod adecvat” la decizia Marii Britanii, denunțând abordarea Londrei în sensul unei ”confruntări”.

Foto: Profimedia

Citește și:

Iohannis, PREMIAT la Washington de Consiliul Atlantic /”Accept acest premiu ca o recunoaștere a rolului de lider al României”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
„Am interzis orice remarcă despre ei când sunt și eu de față” Cum a reușit...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
×