• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Google + își schimbă politica și acceptă folosirea pseudonimelor

Google + își schimbă politica și acceptă folosirea pseudonimelor
Compania Google a decis să schimbe politica de înscriere pe rețeaua de socializare pe Google Plus, utilizatorii fiind obligați până în prezent să se înscrie doar cu numele real.

Google a decis să schimbe politica de înscriere pe rețeaua de socializare Google Plus, utilizatorii care voiau să-și facă un cont fiind obligați până acum să se înscrie doar cu numele real. Această măsură vine în urma criticilor primite din partea mai multor grupuri de activiști pentru drepturile omului care au reușit să demonstreze că afișarea identității adevărate le poate pune siguranța în pericol anumitor persoane, scrie BBC.

Astfel, Google Plus a renunțat la caracteristica care diferenția rețeaua de socializare de celelalte. Această modificare a fost confirmată și de directorul executiv a Google, Bradley Horowitz.

Totuși, această nouă politică nu le va permite utilizatorilor să își înlocuiască numele cu unul fals, ci cu un pseudonim pe care îl folosesc deja și pe alte platforme. Horowitz a explicat că aceia care vor vrea să profite de această schimbare vor trebui să dovedească de ce își asumă o anumită identitate utilizată deja în offline sau de ce vor să apeleze la o altă identitate din mediul online. Acest lucru înseamnă că aceștia vor fi chiar nevoiți să-și susțină punctul de vedere cu ajutorul unor „documente oficiale scanate” și vor primi un răspuns în câteva zile. Google își asumă responsabilitatea de a distruge orice astfel de documente primite odată ce procesul de verificare se încheie.

Reprezentanții Google au lăsat impresia că politica poate fi chiar mai blândă de atât, Horowitz postând următorul mesaj pe pagina sa: "Vom asculta feedback-ul din partea comunității și vom continua să îmbunătățim toate aspectele legate de nume și identități în perioada care urmează”.

Inchide