Laptele de soia – argumente pro și contra

Publicat: 08 11. 2013, 07:23
Actualizat: 29 07. 2014, 18:25

Laptele de soia, una dintre cele mai populare alternative la laptele de vacă, este ideal pentru persoanele care au intoleranță la lactoză. Deși conține o multitudine de nutrienți esențiali printre care fibre, vitamine și minerale și antioxidanți, laptele de soia nu este bun pentru toată lumea. Ar fi bine să te gândești bine înainte de a-l consuma.

Beneficii

Aport de vitamine și minerale Laptele de soia conține calciu și vitamine din grupul B care oferă energie și asigură o bună funcționare a nervilor și mușchilor. De asemenea, este bogat în fier (energie) și zinc (pentru piele și păr sănătos și strălucitor).

Menține inima sănătoasă Una dintre cele mai mari calități ale laptelui de soia este aceea de a reduce colesterolul și de a proteja sănătatea cardiovasculară. Conține acele grăsimi sănătoase cunoscute pentru faptul că reduc trigliceridele și densitatea lipoproteinelor rele din sânge. Consumul regulat poate îmbunătăți calitatea sângelui și astfel să fii ferită de atacuri cerebrale și de cord.

Află și când NU este recomandat laptele de soia de pe csid.ro!