Măștile cu argilă, recomandate persoanelor cu ten sensibil

Redactor:
Mădălina Chițu
Măștile cu argilă, recomandate persoanelor cu ten sensibil
Dermatologii recomandă ca măștile cu argilă, a căror compoziție este foarte bogată în săruri, să se folosească cel mult o dată pe săptămână. „Acest tip de mască catifelează tenul, dar folosirea acesteia într-un mod abuziv duce la asprirea feței", precizează doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu.

Dermatologii recomandă ca măștile cu argilă, a căror compozițieeste foarte bogată în săruri, să se folosească cel mult o dată pesăptămână. „Acest tip de mască catifelează tenul, dar folosireaacesteia într-un mod abuziv duce la asprirea feței”, precizeazădoctorul dermatolog Gabriela Stoleriu. Medicii specialiștirecomandă cu predilecție masca de argilă persoanelor cu tenul uscatsau care au probleme cu acneea. „La persoanele cu un ten normal,această mască trebuie folosită la două sau chiar la treisăptămâni.
Argila are proprietățile necesare de a reduce nivelul de sebum,oferind pielii un aspect mat. Acest tip de mască purifică tenul șiîl tonifică, dar are și proprietăți astringente, antiseptice șirevitalizante. Argila este folosită pentru regenerarea tenului șidupă folosire ea elimină primul strat de epidermă, ceea ce duce laînroșirea feței”, afirmă doctorul dermatolog Dorin Mihalache.
După înlăturarea măștii, pielea este sensibilă și se poate infectaușor, așa că se recomandă evitarea zonelor aglomerate. Este indicatca folosirea acestei măști să se facă seara, pentru că până a douazi porii se închid, iar aspectul de roșeață dispare, precizeazăspecialiștii. Pentru persoanele care au un ten uscat, specialiștiimenționează că argila trebuie amestecată cu ulei de măsline, iar încazul pacienților cu un ten sensibil se poate adăuga iaurt, miereși gălbenuș de ou. Dermatologii spun că această mască trebuielăsată să acționeze maximum 15 minute, în caz contrar, tenul devineaspru.

Inchide