McDonald’s atrage FURIA BISERICII. Ce decizie i-a revoltat pe liderii bisericii creștine

Redactor:
Gândul
McDonald’s atrage FURIA BISERICII. Ce decizie i-a revoltat pe liderii bisericii creștine
Mai mulți lideri ai bisericii creștine din Marea Britanie se revoltă, după ce angajații unui McDonald's au decis să țină magazinul deschis și de Crăciun, scrie Daily Mail.

Mai mulți lideri ai bisericii creștine din Marea Britanie se revoltă, după ce angajații unui McDonald’s au decis să țină magazinul deschis și de Crăciun, scrie Daily Mail.

Unul dintre angajații musulmani ai restaurantului s-a oferit ca, de Crăciun, să îi țină locul managerului obișnuit, care își va lua liber. De asemenea, și alți angajați vor lucra timp de șapte ore.

Preotul Wayne Stillwell consideră că această decizie îl întristează „profund”, pentru că arată „declinul continuu al spiritului creștin din această țară (n.r. Marea Britanie)”.

„Îmi pare rău că s-a ajuns la un punct în societatea noastră, în care Crăciunul a ajuns să însemne atât de puțin. Înțeleg că unii oameni, care lucrează în domenii esențiale, trebuie să lucreze de Crăciun, dar angajații unui fast-food nu trebuie puși în această situație”, a declarat preotul.

„Locuitorii de altă religie vor aprecia decizia noastră”

Shahban Rehmat, angajatul care va coordona activitatea restaurantului McDonald’s de Crăciun, spune că magazinul va fi deschis „pentru binele clienților”.

„Sunt oameni care lucrează de Crăciun și cu siguranță le va fi greu să găsească un loc să mănânce. E prima dată când ținem restaurantul deschis pe 25 decembrie și cred că locuitorii de altă religie decât cea creștină vor aprecia decizia noastră”, a declarat Rehmat.

El a ținut să precizeze că în acea zi vor lucra doar angajații care doresc, niciunul dintre ei nefiind obligat să se prezinte la muncă.

John Davies, vicar de Derby, s-a arătat mult mai înțelegător decât preotul Stillwell. „Maria, Iosif și Iisus au fost norocoși să găsească un loc în care să stea. Dacă familiile și prietenii vor să stea la McDonald’s de Crăciun, de ce ar trebui să obiecteze biserica?”, a explicat Davies.

Un reprezentant al McDonald’s a declarat că restaurantele sunt francize, astfel că proprietarii lor decid dacă rămân sau nu deschise de Crăciun. „Ne așteptăm ca anul acesta să rămână vreo 60 de restaurante deschise, în special în zonele cu cerere mare sau cu locuitori care nu sărbătoresc Crăciunul”, a declarat angajatul lanțului fast-food.

×
Inchide