Ana Obretin
23.04.2012
Magazin

Meniu de Oscar: 725 kg de homar, 1.000 de sticle de șampanie Moet & Chandon și o prăjitură cu dedicație

Meniu de Oscar: 725 kg de homar, 1.000 de sticle de șampanie Moet & Chandon și o prăjitură cu dedicație
Maestrul bucătar Wolfgang Puck, cel care pregătește meniul petrecerii care are loc după gala premiilor Oscar, le va oferi invitaților de anul acesta o selecție de preparate care vor varia de la trufe, somon afumat și caviar la "umilele" macaroane cu brânză

Maestrul bucătar Wolfgang Puck, cel care pregătește meniul petrecerii care are loc după gala premiilor Oscar, le va oferi invitaților de anul acesta o selecție de preparate care vor varia de la trufe, somon afumat și caviar la „umilele” macaroane cu brânză, potrivit Reuters.

Vedetele prezente la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică seară, vor merge apoi la Balul Guvernatorilor (Governors Ball), unde vor fi primiți cu meniuri speciale, gătite de bucătarul-șef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 18 ani servește vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood.

Puck, care este cel puțin la fel de celebru ca vedetele pentru care prepară mâncare, a dezvăluit, joi, meniul de anul acesta. El și echipa sa de 350 de angajați îi vor servi pe cei aproximativ 1.500 de invitați de marcă, printre care se numără George Clooney, Brad Pitt și Angelina Jolie.

„Ar putea fi numite «cele mai mari hituri» (în original, „greatest hits” n.r.) ale lui Wolfgang din ultimii 30 de ani”, a declarat Puck despre preparatele din meniul pe care îl va servi. „Este meniul perfect, pentru că există câte ceva pntru fiecare”, a mai spus el.
Puck și maestrul bucătar Matt Bencivenga au realizat un meniu compus din peste 50 de feluri de mâncare, inclusiv aperitive, antreuri mici care vor fi servite la bufetul suedez pe tot parcursul serii.

Lista include somon afumat, plăcintă de pui cu trufe negre, tacos cu homar, roșii și cepe murate, salată de sfeclă roșie și unt de fistic, costițe înăbușite cu polenta (mămăligă italiană) și parmezan, cotlete de miel cu sos de mentă, homar cu sos curry cu ghimbir, brânzeturi cu sos balsamic, cartofi copți aurii, caviar și smântână. Pe scurt, feluri de mâncare care ar putea satisface pretențiile celei mai sofisticate dive hollywoodiene.

Și pentru cei cu gusturi mai puțin sofisticate, bucătarii au pregătit chiar și macaroane cu brânză. În locul unor mese formale, invitații vor sta pe șezlonguri, într-o sală decorată cu cristale Swarovski. Veteranul Tony Bennett va cânta pentru invitați.

90% din ingredientele pentru meniu provin de la producători locali, cu excepția homarilor importanți din Maine și a trufelor, aduse din Franța. Per total, se vor servi 725 de kilograme de homar și 1.000 de sticle de șampanie Moet & Chandon.

Pentru desert, maestrul bucătar Sherry Yard a conceput un preparat care se vrea a fi un omagiu adus viitorului cinematografiei – o prăjitură spumoasă de ciocolată neagră în forma unei scări care duce la o plachetă cu numele Oscar, tot din ciocolată, de data aceasta albă.

„Ne-am inspirat din filme precum «Hugo» (de Martin Scorsese, n.r.), care sunt în 3D”, a spus Puck. „Când te uiți la prăjitura în 3D, ai senzația că vine ciocolata spre tine”, a mai spus acesta.

Bineînțeles că vor fi servite și clasicele mini-statuete Oscar din ciocolată, pudrate cu aur. Cele 5.000 de statute au fost decorate cu 12 kilograme de pudră de aur.

„Prin aceste statuete comestibile toată lumea va pleca acasă cu un Oscar”, a spus Yard. Cea de-a 84-a gală Oscar are loc duminică, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Citeste aici totul despre FILME OSCAR 2012

 

×
Inchide