MENIU DE PAȘTE. Cum se prepară CIORBA DE MIEL

Redactor:
Mădălina Chițu
MENIU DE PAȘTE. Cum se prepară CIORBA DE MIEL
Ciorba de miel nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada Sărbătorilor Pascale

Carnea de miel este folosită cu precădere în perioada Sărbătorilor de Paști la prepararea mai multor produse alimentare, printre care se numără și ciorba de miel.

Acest tip de ciorbă este o alternativă sănătoasă de preparare a cărnii de miel. Bine acrită cu borș, ciorba de miel nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada Sărbătorilor Pascale.

Ciorba de miel – varianta 1

Iată ingredintele care nu trebuie să lipsească de pe masa din bucătărie, atunci când dorim să ne apucăm de gătit o ciorbă de miel:

● gâtul, coada și alte bucăți de carne cu os, orice altfecva în afară de mușchii spatelui, carnea pulpelor și măruntaie, care se folosesc la friptură sau drob

● trei morcovi de mărime medie

● doi păstârnaci

● o țelină mică

● două cepe uscate sau trei legături de ceapă de verde

● 100 de grame de orez

● 200 de mililitri de smântână

● două ouă

● două legături de leuștean sau de tarhon

● două legături de stevie, lobodă, untișor, măcriș sau leurdă

● 20 de boabe piper

● sare

● un litru de borș

● trei litri apă

Mod de preparare:

Se taie gâtul și restul cărnii în bucăți potrivite încât să poată fi luate cu un polonic. Apoi, se taie mărunt morcovii, păstârnacul, țelină și ceapa. Toate acestea se pun la fiert în cei trei litri de apă, peste care se adaugă bucățile de carne, piperul și o linguriță de sare.  

Se lasă la fiert întregul conținut timp de o oră la foc mediu, după care se adaugă orezul și celelalte ingrediente, în afară de borș, care se pun după alte 20 de minute de fiert. În cazul în care apa din oală scade foarte mult, aceasta se completează pe parcurs. După ce am adăugat borșul mai lăsăm ciorba de miel pe aragaz încă câteva minute, până în zece. La final se presară leușteanul sau tarhonul verde, după preferință.

Sursă: Ciorbă de miel a la Radu Anton Roman

Ciorbă de miel – varianta 2

Ingrediente:

● 1,250 de grame de carne de miel

● o ceapă

● 150 de grame de țelină

● un păstârnac mediu

● trei morcovi medii

● 50 de grame de orez

● o linguriță de verdeață uscată

● sare după gust

● trei litri și jumătate de apă

● crenguțe de leuștean verde

Mod de preparare:

Se curăță ceapa, iar zarzavaturile se spală. Ceapa se taie mărunt, iar zarzavaturile cubulețe. Crenguțele de leuștean verde se spală și se toacă mărunt. Orezul se curăță și se spală. Se curăță și se spală carnea de miel.

Într-o oală de cinci litri se toarnă apă și se pune pe foc pentru a da în clocot. Când a început să clocotească, se ia oala de pe foc și se adaugă carnea de miel, care este lăsată timp de cinci minute în apa clocotită. Opărirea cărnii de miel este necesară pentru a estompa mirosul specific. După cele cinci minute, carnea se lasă într-o strecurătoare. Apoi, carnea de miel se va pune în cei trei litri și jumătate de apă pe foc.

După ce s-a călit ceapa, aceasta se adaugă în oală împreună cu zarzavaturile și o lingură de vegeta, pentru a-i da un gust aparte, și se lasă la fiert până când carnea este moale. Orezul se adaugă cu 25 de minute înainte de a stinge focul.

Sursă: Gurmandine.ro

Ciorbă de miel – varianta 3

Ingrediente:

● cap de miel,

● oase,

● bucatele de carnita cu os,

● trei morcovi,

● două legături de pătrunjel

● o ceapă uscată

● două grămăjoare de macris

● 2 gălbenușuri,

● un borcan de 500 de mililitri de smântână

● sare de lămâie

● sare iodată

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert, iar din când în cand se ia spuma care se acumulează deasupra apei. Între timp se călește ceapa în puțin ulei, de prefrerat de măsline, iar după ce aceasta devine aurie se adaugă morcovul tăiat pai, care se adaugă peste ceapă și se călește și el puțin. După ce s-au călit, este indicat să le punem în ciorbă. Măcrișul se adaugă și el după ce a fost taiat fideluță.

Apoi, se face o dresătură din cele două gălbenușuri și smântână, care se adaugă în ciorba. La final, ciorba de miel se acrește cu sare de lămâie după gust. Acest preparat se servește cu smântână și ardei iute.

Condiția obligatorie: după gătit, lăsați oala să se răcească și aruncați grăsimea care se strânge deasupra. Presărați mult pătrunjel sau leuștean proaspăt tocat. O porție de borș de miel are 100 de kilocalorii.

Sursă: Rețete de miel

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide