Merele trebuie consumate cu tot cu coajă

Publicat: 20 05. 2013, 15:57
Actualizat: 27 09. 2018, 18:21

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curățată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor, scrie passionsante.be,citat de Agerpres.În schimb, nu se recomandă felierea merelor, ci consumarea lor prin mușcare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ și procesele inflamatoare.

O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime acești agenți, după ce i-a extras din coajă. ‘Până acum, dovezile științifice ale acestei acțiuni benefice au fost obținute indirect’, arată coordonatorul lucrărilor. ‘Le-am cerut unor voluntari să completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legături între starea lor de sănătate și alimentație. Demersul nostru permite aflarea cu mai multă precizie a acțiunii nutrienților’, adaugă el.

Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanți), care se găsesc în cantități mari și în căpșuni, struguri, pătrunjel, anghinare și varza de Bruxelles. Cercetătorii amintesc în încheiere că merele trebuie consumate cu coajă.