Motivul pentru care Burger King ARUNCĂ milioane de burgeri

Publicat: 24 01. 2013, 15:57
Actualizat: 29 07. 2014, 18:04

Burger King a anunțat că renunță la furnizorul irlandez de carne Silvercrest, după ce s-a descoperit că, în carnea de vită provenită de la acesta, există și „urme de ADN cabalin”, scrie Daily Mail.

Managerii le-au ordonat tuturor angajaților să pună toată carnea provenită de la Silvercrest în cutii marcate cu „X” și cu mesajul „Nu folosiți” și să dezinfecteze toate tigăile și chiuvetele folosite la prepararea burgerilor.

Decizia Burger King este surprinzătoare dacă ținem cont că, în urmă cu câteva zile, când a izbucnit scandalul, conducerea lanțului fast-food a anunțat că nu va retrage niciun produs. Acum, managerii au precizat că, până la găsirea unui nou furnizor, ar putea exista un deficit de burgeri de vită. Unii manageri au luat această decizie în ciuda declarației vice-președintelui Burger King, Tracy Gehlan, care i-a sfătuit să nu renunțe la produsele Silvercrest până la aprovizionarea de la un nou furnizor.

Daily Mail scrie că au fost eliminate și produsele din vită vândute de Burger King în mai multe supermarketuri, după ce într-unul dintre burgeri s-a găsit 30% carne de cal. Între timp, fabrica Silvercrest din County Monaghan (Irlanda) și-a întrerupt activitatea, pentru investigații.