O actriță celebră sare în apărarea lui Woody Allen, acuzat de abuzuri sexuale: Îl iubesc și îl cred

O actriță celebră sare în apărarea lui Woody Allen, acuzat de abuzuri sexuale: Îl iubesc și îl cred
Publicat: 05/09/2019, 19:43

Scarlett Johansson a afirmat într-un interviu pentru publicația The Hollywood Reporter: „Îl iubesc pe Woody. Îl cred și aș lucra cu el oricând”.

Printre actorii care au exprimat public faptul că regretă colaborările cu regizorul Woody Allen, în urma scandalului sexual în care a fost implicat, se numără Michael Caine, Timothee Chalamet și Greta Gerwig.

Într-un interviu acordat în ianuarie 2018, Dylan Farrow, fiica adoptivă a lui Woody Allen, a spus că își dorește ca regizorul să fi fost pus sub acuzație pentru că a abuzat-o sexual când era minoră. Dylan Farrow afirmă de mult timp că Allen a abuzat-o sexual, pe 4 august 1992, când avea șapte ani, în casa de la țară a mamei sale, actrița Mia Farrow, care i-a cerut, de altfel, întotdeauna „să spună adevărul”.

Cazul a fost atunci în atenția oficiului pentru protecția copilului din Yale și a celui din New York, însă ambele instituții au concluzionat că Dylan nu a fost molestată sexual. În schimb, autoritățile au spus că Dylan era un copil vulnerabil și a fost instruită să spună o poveste de mama sa, foarte furioasă din cauza separării de Woody Allen.

Woody Allen i-a influențat puternic cariera actriței Scarlett Johansson, regizând filme care au consacrat-o, precum „Match Point”, „Scoop” și „Vicky Cristina Barcelona”.

Regizorul și-a susținut nevinovăția în fața acesteia, actrița declarând că îl crede. „Am fost foarte directă cu el, la fel și acesta cu mine”, a afirmat Johansson cu privire la discuțiile avute cu regizorul american.

Johansson este și o cunoscută activistă pentru drepturilor femeilor. Actrița americană a participat în urmă cu un an la Marșul Femeilor de la Washington.

Woody Allen a realizat peste 50 de filme într-o carieră de aproape 60 de ani și este cunoscut pentru personajele sale nevrotice și comice, devenite o veritabilă marcă personală și care sunt adeseori interpretate chiar de el. Cineastul american a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul „Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters”, și același premiu pentru filmul „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” din 2011. Pentru filmul „Annie Hall”, din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu original”. În 2014, filmul său „Blue Jasmine”, a câștigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit și un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase