O cină cu celebrul chef Ferran Adria, vândută la licitație cu 22.130 de euro

Publicat: 04 04. 2013, 13:25
Actualizat: 04 02. 2019, 06:28
O cină în compania faimosului chef spaniol Ferran Adria a fost scoasă la licitație online la Hong Kong și vândută pentru suma de 22.130 de euro (220.500 de dolari Hong Kong), într-un eveniment organizat de casa Sotheby's, informează The Guardian.

O cină în compania faimosului chef spaniol Ferran Adria a fost scoasă la licitație online la Hong Kong și vândută pentru suma de 22.130 de euro (220.500 de dolari Hong Kong), într-un eveniment organizat de casa Sotheby’s, informează The Guardian.

Licitația pentru cina în compania lui Adria, considerat unul dintre cei mai talentați și plini de imaginație chefi ai lumii, al cărui restaurant elBulli a fost recent închis circuitului public, a început de la suma de 4.000 de euro. Pentru cina alături de celebrul bucătar au licitat patru persoane, iar suma anunțată de casa de licitații nu cuprinde și comisionul acesteia, care este de 20%.

Câștigătorul licitației va putea invita alți trei prieteni pentru a lua masa alături de Adria și de fratele acestuia la un celebru restaurant din Barcelona și va putea face o vizită la celebrul restaurant elBulli, în Catalonia. Restaurantul, deținător a trei stele Michelin și de care Adria s-a îngrijit timp de 27 de ani, s-a închis pentru publicul larg pe 30 iulie 2011, urmând ca în 2014 să fie redeschis ca școală de gastronomie.

Următoarea masă alături de cheful devenit celebru ca maestru al bucătăriei moleculare va fi scoasă la licitație pe 26 aprilie, la New York.

„Toată lumea știe că este o șansă unică de a petrece timpul alături de marele chef Ferran Adria, acasă la el, în Barcelona”, a spus Serena Sutcliffe, reprezentanta departamentului de vinuri al casei de licitații Sotheby’s.

Adria spune că va oferi câștigătorilor licitației ocazia rară de a-și împărtăși experiența și ideile gastronomice.

Sumele rezultate din cele două licitații vor fi direcționate către Fundația elBulli, un proiect inițiat de Adria și partenerul de afaceri al acestuia, Juli Soler. Aceștia vor transforma restaurantul într-un centru experimental în care se va pune accentul pe inovație și creativitate în domeniul culinar.