Obiceiurile alimentare ale actriței Audrey Hepburn. Ce mânca starul în fiecare zi

Publicat: 06 07. 2015, 16:08
Actualizat: 28 03. 2019, 09:03

This browser does not support the video element.

În cartea „Audrey at Home. Memories of My Mother’s Kitchen”, apărută anul acesta, Luca Dotti povestește viața mamei sale, incluzând și câteva rețete ale mâncărurilor ei preferate, printre care se numără cartofii copți și somonul la grătar, dar și secrete ale siluetei sale, informează dailymail.co.uk.

Printre metodele folosite pentru a se menține în formă se numărau detoxifierea lunară și micul dejun constând în hrană sănătoasă.

„Mama, ca un medic înțelept al familiei, credea în beneficiile unui mic dejun bun – nu-l rata niciodată – și nici la ziua ei de detoxifiere, ținută o dată pe lună, când mânca doar iaurt și măr răzuit”, notează Luca Dotti în cartea sa.

În același volum, fiul actriței vorbește despre viața dură trăită de copilul Audrey Hepburn în timpul ocupației naziste din Arnhem, Olanda, între anii 1944 – 1945, și efectul pe care a avut-o aceasta asupra percepției sale despre mâncare.

„Mâncam urzici și toată lumea încerca să fiarbă iarbă, pe lângă lalele, dar nu le puteam suporta”, este mărturia lui Hepburn despre perioada de înfometare, care se hrănea cu andive, bulbi de lalele și bea foarte multă apă.

Supraviețuind ocupației germane, la 16 ani, Audrey Hepburn cântărea 40 de kilograme și suferea de astm, icter, anemie acută și o formă gravă de edem.

Luca Dotti mai dezvăluie în cartea sa că anii în care acesteia i-a lipsit hrana nu au oprit-o de la a-și îngădui mâncărurile preferate tot restul vieții. Ciocolata se afla mereu la îndemâna acesteia, iar tortul de ciocolată cu frișcă era unul dintre deserturile preferate pe care le pregătea ea însăși.

Născută la 4 mai 1929, Audrey Hepburn a încetat din viață la 20 ianuarie 1993, la vârsta de 63 de ani. În ultimii ani ai vieții sale s-a dedicat muncii în scop umanitar depusă în calitate de ambasadoare a bunăvoinței din partea UNICEF.

Hepburn a câștigat un premiu Oscar pentru filmul „Vacanță la Roma/ Roman Holliday” (1953), de William Wyler. Actrița a mai jucat în „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s” (1961), de Blake Edwards, și „My Fair Lady” (1964), de George Cukor. Actrița a fost aleasă de nenumărate publicații ca fiind cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor.