Principalele diferențe dintre cafeaua la filtru și cea solubilă

Publicat: 12 06. 2015, 17:46
Actualizat: 04 08. 2015, 18:11

Nesul, care este o cafea fără zaț înghețată, mărunțită și deshidratată, nu conține e-uri, se prepară repede și are același efect energizant precum cafeaua la filtru, deși gustul diferă mult, potrivit epochtimes-romania.com.

Cea mai evidentă diferență dintre cafeaua la filtru și cea instant constă în modul de preparare. O altă diferență importantă este legată de sortimentul de cafea. Cafeaua solubilă se obține de obicei dintr-un sortiment numit cafea robusta, cultivat mai ales în Africa. Are o aromă mai puternică și este mai ieftină decât multe dintre sortimentele din care se face cafeaua la filtru.

Nutriționiștii resping ideea că o cafea solubilă ar avea o „tărie” mult mai mare decât cafeaua la filtru. Ei recomandă ca la o cană de 250 mililitri de apă să se adauge maximum două lingurițe de cafea solubilă.

Consumul a mai mult de 400 de miligrame de cafeină pe zi, adică peste patru cești de espresso sau un amestec de cafea, băuturi gazoase și energizante, poate fi nociv pentru sănătate, îndeosebi pentru femeile însărcinate și tinerii sub 18 ani, potriivt Agenției europene pentru Securitatea Alimentelor (EFSA).