REȚETĂ. Cum poți să îți faci caramele acasă

Publicat: 06 04. 2015, 20:27
Actualizat: 10 04. 2018, 07:15

Pentru a face caramele acasă ai nevoie de sirop de porumb sau de glucoză, unt, lapte condensat, zahăr alb, zahăr brun și sare. Deținătorul canalului de YouTube Todd”s Kitchen a publicat un filmuleț în care exemplifică cum putem face caramele acasă, urmând etapele unei rețete simple, scrie Viral Nova.

Ingrediente:

● jumătate de ceașcă de sirop de porumb sau de glucoză,
● 100 de grame de unt,
● jumătate de cană de lapte condensat dulce,
● jumătate de cană de zahăr alb,
● jumătate de cană de zahăr brun,
● un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare:

Într-un castron se pune siropul de porumb sau de glocoză, peste care se adaugă untul care a fost topit în prealabil, laptele condensat, zahărul alb, zahărul brun și sarea. Toate ingredientele se amestecă până se obține o pastă omogenizată.

Apoi, se ia un vas pătrat în care se pune o foaie de copt, iar mai apoi se toarnă pasta obținută și se bagă la frigider, preț de câteva minute, până când pasta se întărește.

Castronul în care s-a pregătit pasta pentru caramele se spală imediat, deoarece odată ce se întărește va fi foarte greu de înlăturat.

Când s-a întărit pasta pentru caramele se scoate de la frigider și se taie în pătrățele mici.