Riscurile ascunse în pliculețele de ceai

Publicat: 26 07. 2013, 09:56
Actualizat: 29 07. 2014, 19:59

Ceaiul la plic este dăunător organismului. Aceasta este concluzia unui studiu recent care arată că pliculețele de ceai ieftine, cumpărate în special din supermarket, pot avea un impact negativ asupra sănătății pe termen lung.

Cercetarea arată că pliculețele de ceai cumpărate din supermarket au un conținut ridicat de flour, mineral care administrat în cantități peste limita recomandată poate afecta dinții, oasele, dar și masa musculară, notează Daily Mail.

Pentru a ajunge la această concluzie, trei experți de la Universitatea din Derby, respectiv profesorul Aradhana Mehra, profesorul Paul Lynch și Laura Chan, au analizat în laborator 38 de mărci de ceai.

Rezultatele obținute au arătat că mărcile de ceai ieftine aveau un conținut de flour de peste 75% decât doza zilnică recomandată, în vreme ce alte aveau un conținut de flour de peste 120% decât doza zilnică recomandată.

Daily Mail scrie că un litru de ceai făcut din plicuri ieftine conține 6 miligrame de flour, dublu față de doza zilnică recomandată.