• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

S-a descoperit gena care provoacă miopie. Vezi cum poți scăpa de ochelari

S-a descoperit gena care provoacă miopie. Vezi cum poți scăpa de ochelari
Ochelarii ar putea fi dați uitării deoarece un grup de cercetători de la Colegiul King din Londra au descoperit gena care provoacă miopia

Ochelarii ar putea fi dați uitării deoarece un grup decercetători de la Colegiul King din Londra au descoperit gena careprovoacă miopia. Potrivit oamenilor de știință, persoanele care auaceastă afecțiune prezintă diferite „variații” ale ADN-ului.

Datele statistice arată că, în Marea Britanie, o treime dintrepersoane suferă de miopie, în Orientul Extrem această afecțiuneeste des întâlnită la vârste tot mai fragede, iar în Japonia douătreimi dintre adolescenți sunt miopi.

Până acum se credea că această boală este determinată de statulprea mult în fața calculatorului, a televizorului sau din cauzacititului, dar noul studiu arată că miopia este ereditară și nupoate fi dobândită pe parcursul anilor. Dr. Cristopher Hammond,medic oftalmolog, coordonatorul cercetării, precizează că, odată cutrecerea timpului, această afecțiune a ochilor se poate agrava dacănu este tratată corespunzător.

„Activitățile care obosesc ochiul duc la agravarea acesteiafecțiuni, care, potrivit ultimei cercetări, este ereditară”, spunedr. Hammond.

Pastilele sau picăturile ar putea înlocuiochelarii

În timpul cercetării, oamenii de știință au constatat căpersoanele care aveau probleme cu vederea prezentau variații lanivelul genei RASGRF1, responsabilă cu buna funcționare a globuluiocular. „Potrivit rezultatelor, miopia nu este determinată deagresarea anumitori mușchi de la nivelul globului ocular,modificarea formei globului ocular sau agresiuni la nivelulretinei, astfel că această problemă de vedere ar putea fi rezolvatăcu ajutorul unor picături sau a unor pastile, în niciun caz nu prinintermediul ochelarilor”, explică dr. Cristopher Hammond.

Pentru că studiul este abia la început, specialiștii speră căpersoanele care suferă de miopie să își trateze această problemă cupastile sau picături în cel mult 10 ani.

Miopia, tratată cu lentile de contactterapeutice

Folosirea lentilelor de contact terapeutice poartă numele deterapie refractivă și constă în purtarea unor lentile rigide peparcursul nopții, pentru corectarea miopiei și a astigmatismului,susțin specialiștii.
Potrivit oftalmologilor, structura complexă a lentilelor de noapteface ca acestea să apese ușor pe cornee, modificându-i acesteiacurbura, astfel încât a doua zi să poți vedea fără ochelari.
După mai puțin de două săptămâni de purtat lentileleterapeutice

Inchide