SCORPIONS la București, concert de adio: „Suntem un uragan rock”n”roll, nu vrem să așteptăm retrogradarea la o furtună tropicală”

Trupa Scorpions le promite celor care vor merge mâine la concertul din cadrul turneului mondial de adio un show deosebit, plin de energie și piese puternice

Trupa Scorpions le promite celor care vor merge mâine laconcertul din cadrul turneului mondial de adio un show deosebit,plin de energie și piese puternice, potrivit declarațiilor făcutede membrii formației în cadrul conferinței de presă de astăzi. Eiau spus că încearcă să nu se gândească la momentul în care vor urcape scena ultimului concert, preferând să se bucure de cariera lorde până acum și să sărbătorească mâine, la Zone Arena, 40 de ani deScorpions.

„Nu suntem triști. Nu vrem să fim triști că e ultimul turneu. Emai mult o celebrare – 40 de ani de Scorpions, alături de faniinoștrii de pretutindeni”, a explicat Klaus Meine, solistul trupei.Concertul susținut de formația germană face parte din turneulmondial de retragere „Get Your Sting And Blackout” care se vaîncheia la sfârșitul anului următor.

De ce au hotărât membrii formației să încheie „carteaScorpions”

Meine spune că au hotărât să se retragă înainte ca fanii să lepoată reproșa că s-au ramolit. O dată ce vor înainta în vârstă, nuvor mai avea energia necesară pentru a se ridica standardele pecare și le-au impus. „Suntem un uragan rock’n’roll, nu vrem săașteptăm retrogradarea la o furtună tropicală”, a declarat el.

Klaus Meine, solistul trupei Scorpions. Foto: OctavGanea

Solistul recunoaște că este destul de greu să faci față ritmuluiunui turneu, să fii mereu plecat și să dai tot ce poți pe scenă,seară de seară. „Simțim că le datorăm fanilor noștri același nivelde energie până la sfârșit. Dar știm că, în câțiva ani, va fiimposibil să menținem ritmul. Anul trecut am avut 100 de concerteîn 25 de țări din toată lumea. Toată ziua ești pe drum. O noapteești în Brazilia, unde sunt 30 de grade, iar următoarea zi cânți înBolivia, pe stadionul aflat la cea mai mare altitudine, în La Paz,unde nu ai aer să respiri”, a explicat el.

Cu toate că trupa Scorpions scrie ultimul capitol al carierei,Klaus nu exclude posibilitatea ca membrii formației să se apuce deproiecte solo. „Suntem artiști și când se va încheia carteaScorpions nu înseamnă că vom înceta să mai fim artiști. Vor urma,poate, alte proiecte pentru toți”, a spue el. Momentan însă, nimeninu și-a făcut planuri. Ei știu că momentul în care vor urca ultimadată împreună pe scenă va fi unul emoționant, însă preferă să sebucure de spectacole rămase.

Ce concert le-a rămas în minte din cei 40 de ani decarieră

„Cel mai memorabil moment a fost invitația înaintată depreședintele rus Mihail Gorbaciov, la Kremlin” spune RudolfSchenker, chitaristul formației. El este de părere că momentulacela ilustrează foarte bine mesajul trupei care dorește săconstruiască, prin muzică, poduri între continente, generații șireligii. „Despre asta este muzica noastră”, a mai spus el.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide