• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

STUDIU. Cuplurile necăsătorite sunt mai fericite decât cele care și-au oficializat relația

STUDIU. Cuplurile necăsătorite sunt mai fericite decât cele care și-au oficializat relația
Aveți de gând să vă cereți în căsătorie persoana iubită de Valentine's Day? Un studiu recent, publicat în "Jurnalului pentru căsătorie și familie", v-ar putea face să vă răzgândiți.

Aveți de gând să vă cereți iubita în căsătorie de Valentine's Day? Un studiu recent, publicat în "Jurnalului pentru căsătorie și familie", v-ar putea face să vă răzgândiți.

O echipă de cercetători britanici de la Universitatea Cornell a arătat că partenerii necăsătoriți care locuiesc împreună sunt mai fericiți și au o stimă de sine mai ridicată decât cei care împart același acoperiș, dar sunt căsătoriți. În plus, experții au demonstrat că există și alte forme de asumare a unei relații, diferite de mariaj, dar care pot oferi aceleași beneficii celor implicați.

Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 2.737 de femei și bărbați necăsătoriți, dintre care 896 s-au căsătorit sau mutat cu un partener pe parcursul a șase ani, durata totală a monitorizării. Fericirea, amploarea depresiilor, sănătatea și relațiile sociale au fost principalele aspecte pe care le-au urmărit specialiștii.

Autorii studiului, în frunte cu profesoara Kelly Musick, au fost uimiți să vadă cât de mult se aseamănă traiul în comun al unor iubiți cu cel al unor soți. În ambele situații starea psihologică se îmbunătățește, dar se reduce contactul cu părinții și prietenii.

"Am constatat că diferențele dintre mariaj și conviețuirea fără oligații tind să fie mici și chiar să dispară după o perioadă scurtă, cum ar fi luna de miere. Pentru unii, a sta împreună cu persoana iubită poate genera mai puține obligații decât mariajul și poate permite mai multă flexibilitate, autonomie și dezvoltare personală în cuplu", a declarat pentru Discovery Musick.

"În ultimele decenii, a crescut numărul celor care aleg să împartă același acoperiș fără a-și legaliza relația, precum și cel al copiilor născuți în afara căsniciei", a adăugat Musick.

Inchide