Twitter scoate la vânzare arhive întregi cu mesajele postate de utilizatori

Redactor:
Laura Holban
Twitter scoate la vânzare arhive întregi cu mesajele postate de utilizatori
Twitter a anunțat că scoate la vânzare arhive întregi de mesaje scris pe site și le pune la dispoziția companiilor de marketing online.

Twitter a anunțat că scoate la vânzare arhive întregi de mesaje și le pune la dispoziția companiilor de marketing online. Deși a intrat astfel în pragul unui nou scandal despre dreptul la intimitate al utilizatorilor rețelei de microblogging, Twitter a încheiat deja un contract cu Datasift. Astfel, compania va avea acces la tweet-urile tuturor utilizatorilor – postate în ultimele 24 de luni -, notează Daily Mail.

În mod normal, nu poți accesa în arhiva Twitter mesaje mai vechi de câteva zile. Așa că oferta companiei a atras mai bine de 1.000 de companii, care s-au arătat interesate să acceseze arhivele și să se folosească de astfel de date pentru a construi campanii viabile.

Această mișcare este un exemplu al modului în care rețelele de socializare au de câștigat în urma a ceea ce utilizatorii lor postează gratuit pe site-urile lor. „Lucrul ăsta îi va surprinde pe mulți. Twitter a găsit o nouă formă de a scoate bani din serviciile pe care le oferă, devenind partenerul unei firme care va face simple cercetări de piață, firmă care se va bucura de analiza unei piețe largi dintr-o arhivă de doi ani. Credeți că postările mai vechi dispar sau sunt ascunse undeva pe site-ul Twitter și  pare imposibil ca cineva să le mai acceseze? Cred că e cazul să vă îndoiți”, explică Graham Cluley de la firma de securitate online – Sophos.

„Companiile de marketing nu se vor opri din nimic când vine vorba de accesat și analizat date. Această mutare a Twitter arată cum toate mesajele tweet devin marfă primă și vor aduce bani companiei, exact după modelul Facebook-ului”, a adăugat Justin Basini, CEO al unei companii ce apără dreptul la intimitate pe Internet – Allow.
 

Inchide