Un patron folosește „testul cafelei” pentru a-și alege viitorii angajați: „Totul se rezumă la atitudine și noi mizăm pe acest aspect”

Publicat: 03 06. 2019, 15:30

Trent Innes nu angajează nicio persoană care nu trece „testul cănii de cafea”, totul ținând de atitudine, scrie mirror.co.uk.

De fapt, oricine pică acest test nu are nicio șansă să intre în companie.

Trent, care lucrează la Xero Australia, a vorbit despre metoda sa de recrutare într-un podcast de business, The Venture, găzduit de antreprenorul Lambros Photios.

„Te voi lua mereu la o plimbare până la bucătăria noastră și vei lua cu siguranță o cană cu cafea. Apoi mergem cu aceste căni în birou, ținem interviul și vreau să văd un singur lucru: persoana respectivă va duce cana goală înapoi în bucătărie? Îți poți dezvolta aptitudini, poți dobândi cunoaștere și experiență, dar totul se rezumă la atitudine și noi mergem mult pe această atitudine de „a-ți spăla cana de cafea”, a spus acesta.

Șeful companiei Xero spune că metoda lui dă roade și bucătăriile sunt mereu curate.