VIDEO: Călătorie spre centrul pământului: imagini SPECTACULOASE din cea mai mare peșteră din lume

Redactor:
Corina Vârlan
Jungla de sub Pământ - în Vietnam a fost descoperită o rețea de galerii subterane impresionante, în care s-ar fi putut dezvolta în izolare o lume pe care nu ne-o putem închipui.

Cea mai mare peșteră din lume, Hang Son Doong, aflată în junglavietnameză, face parte dintr-o rețea ce cuprinde 150 de galeriisubterane și a fost descoperită în 2009 de către un grup debritanici ce explora Parcul Național Phong Nha-Ke Bang, informeazăDaily Mail.

Ei au crezut inițial că aceasta se întinde doar pe o distanță de150 de metri și că are o înălțime de 60 de metri, fapt care s-ademonstrat a fi greșit în urma desfășurării unor noi expediții înaceastă zonă.

Alte două expediții desfășurate în această peșteră au dus ladescoperirea faptului că aici se găsește cea mai mare galeriesubterană din lume. Hang Son Doong, cunoscută și ca peșteraMountain River, are o lungime de patru kilometri și o lățime de 100de metri. Având o înălțime de 243 de metri, în ea pot încăpea 25 deautobuze cu 2 nivele așezate unul peste celălalt.

În interiorul său a crescut, de-a lungul timpului, o junglă.

Fotografiile au fost realizate de către Carsten Peter care s-aalăturat unei expediții compuse dintr-un grup de speologi britaniciși germani, ce a avut scopul de a finaliza cercetarea peșterii șide a fotografia interiorul acesteia.

În timpul expediției, Peter a locuit în peșteră, a dormitîntr-un sac de dormit și a petrecut cea mai mare parte a acesteiperioade explorând galeriile și făcând fotografii.

„Sunt fotograf de 35 de ani și am explorat atât de multe peșteriîncât le-am uitat numărul, dar aceasta este unică și de departe ceamai neobișnuită dintre cele pe care le-am văzut până acum”, adeclarat fotograful german Carsten Peter.

Inchide