Zahărul și făina albă, principalele ”ingrediente” ale creșterii în greutate. Ce soluții oferă specialiștii

Publicat: 16 01. 2015, 10:27

 Cum îngrașă pâinea albă în exces, pastele și prăjiturile? În primul rând, zahărul pe care-l conțin este transformat în lipide, stocate sub formă de grăsime.
 
Totuși, cea mai importantă reacție în cazul îngrășării privește insulina, exact hormonul produs de pancreas. 

Glicemia înseamnă concentrația glucozei, adică a zahărului din sânge. Aveți mecanisme de auto-reglare care va mențin concentrația constantă în sânge. În felul acesta, tot organismul este hrănit optim și poate funcționa.

În fiecare an, din copilărie, este obligatorie determinarea glicemiei. Mai mult, trebuie determinată rapid dacă observați că cel mic mănâncă mult și scade în greutate.

În plus: consumul excesiv de apă, urinatul în cantitate mare reprezintă un semn de alarmă și obligatoriu trebuie să îi facem glicemia și inclusiv sumarul de urină în care se dozează glucoiza urinară.

Aceste simptome pot face parte din diabet, care apare și în timpul copilăriei. 

CITEȘTE ÎN CONTINUARE PE STIRILEPROTV.RO.